Productnieuws

IMI Hydronic Engineering - Automatische waterzijdige inregeling

In sommige situaties moet je in staat zijn om debieten te beheersen en tegelijk een perfect waterzijdig evenwicht bereiken. Met de IMI-Heimeier Eclipse thermostatische radiatorafsluiters wordt dankzij de unieke geïntegreerde debietregelaar snel en eenvoudig de perfecte waterzijdige inregeling gerealiseerd.

De Eclipse is ook beschikbaar voor oplossingen die hoge debieten vereisen van 30-300 l/uur. Ideaal voor installaties met grote radiatoren, warmtepompen of lage temperatuur verwarming.

Installeer, stel in en klaar!

Het benodigde debiet van de afzonderlijke radiatoren wordt direct ingesteld op de Eclipse thermostatische radiatorafsluiter. Dit betekent dat de waterzijdige inregeling simpel en snel in één draai is gedaan. Het ingestelde debiet wordt niet overschreden. Zelfs niet als er een overdebiet is, bijvoorbeeld door het sluiten van andere afsluiters of tijdens de opwarmfase in de ochtend, de Eclipse regelt automatisch het debiet naar de ingestelde waarde, ongeacht het drukverschil. Complexe berekeningen om de instelwaarden te bepalen zijn daarom niet nodig.

Dit gebeurt aan de bovenzijde van de afsluiter:

  • De afsluiter wordt ingesteld op het berekende debiet door het verdraaien van de cijferkap met de instel- of steeksleutel.
  • Als het debiet over de afsluiter toeneemt, wordt de huls door de toenemende druk in beweging gebracht, waardoor het debiet voortdurend wordt beperkt tot de ingestelde waarde. Het ingestelde debiet wordt hierdoor nooit overschreden.
  • Daalt het debiet onder de ingestelde waarde, dan duwt een veer de huls terug in de uitgangspositie.

Eclipse 300 ltr. continue debietregeling tot 300 l/h!

  • Ideaal voor renovatie dankzij standaard maatvoering en eenvoudige dimensionering
  • Beschikbaar voor hogere en lagere debietvereisten (30 tot 300 l/h)
  • Eclipse 300 l/h (groene kap) is bijzonder geschikt voor grote radiatoren en lage temperatuur verwarming

Voordelen:

  • Monteren, instellen en vergeten.
  • Automatische waterzijdige inregeling, eenvoudig en zonder complexe leidingberekeningen.
  • Het debiet wordt eenvoudig ingesteld op de afsluiter en wordt nooit overschreden.

Ontdek meer over AFC technologie.

Eclipse 150 l/h oranje kap, Eclipse 300 l/h groene kap