Productnieuws

Ideaal voor naregelingen: het 2-weg zoneventiel en de 2-weg zoneventielset

Ben je op zoek naar een zoneventiel of een zoneventielset? Maak kennis met onze 2-weg zoneventiel 230V en de 2-weg zoneventielset 24V. Beide producten kunnen worden toegepast in zowel verwarmings- als koelinstallaties en zijn daarnaast geschikt voor toepassing in combinatie met stadsverwarming.

Eenvoudige verdeling in zones

Het 2-weg zoneventiel 230V met eindcontact maakt het mogelijk om de installatie eenvoudig in zones te verdelen. Het zoneventiel kan vanuit de naregeling parallel worden geschakeld met de voeding van de pomp en kenmerkt zich door een potentiaalvrij eindcontact waarmee je eventueel nog een pomp of ketel kunt schakelen. Het ventiel is voorzien van een synchrone servomotor met eindschakelaar die door een snelkoppelingssysteem simpel kan worden gescheiden van het ventiel. Dit vergemakkelijkt het onderhoud of vervanging. Door de openingshefboom kan het ventiel handmatig in de open stand gezet worden. Het zoneventiel is voorzien van een afsluitklep met veerretour.

Direct aansluiten op de thermostaat

Met de 2-weg zoneventielset 24V met eindcontact wordt het mogelijk de installatie eenvoudig in zones te verdelen. De set is volledig voorgemonteerd en bevat alle benodigde elektrische bekabeling inclusief een aparte transformator. Hierdoor kan de zoneventielset op een willekeurige 24V
aan-/uitthermostaat worden gemonteerd. De servomotor kan door een snelkoppelingssysteem eenvoudig worden gescheiden van het ventiel wat onderhoud of vervanging vergemakkelijkt. Door de openingshefboom kan het ventiel handmatig in de open stand worden gezet. De zoneventielset is voorzien van een afsluitklep met veerretour.

Meer informatie? Lees onze productinformatie of bel ons. We helpen je graag verder.

Rensa art.nr.      Omschrijving
DP4041                2-weg zoneventiel 3/4” 230V met eindcontact
DR9219                2-weg zoneventielset ¾” bi / 22 knel, 24V met                                   eindcontact