Productnieuws

Impact van ventilatiesystemen op bouwproces en milieu

De gevolgen van de invoering van de BENG-eisen hebben grote gevolgen voor aannemers en projectontwikkelaars. Eén van de belangrijkste veranderingen is dat er nu veel nadrukkelijker wordt gekeken naar de samenhang tussen installaties, ventilatie, thermische schil en duurzaam opgewekte energie. In opdracht van Jaga heeft Technisch adviesbureau Duinwijck een vergelijking uitgevoerd naar de drie meest gangbare ventilatiesystemen. De conclusie? Decentraal vraaggestuurd mechanisch ventileren met de Oxygen2 heeft dezelfde BENG-score als WTW, maar is voordeliger, heeft minder impact op het milieu en biedt een groter bouw- en installatiegemak.

Door Technisch adviesbureau Duinwijck zijn zelfregelende ventilatieroosters (ZR), een centraal systeem met warmteterugwinning (WTW) en decentraal vraaggestuurd (DV) mechanisch ventileren met de Oxygen2 van Jaga vergeleken. De impact van deze ventilatiesystemen zijn op het gebied van energieverbruik, het bouwproces, het milieu, de investering en totale levensduurkosten in kaart gebracht.

Wil je weten waarom het Jaga Oxygen 2 systeem een uitstekend alternatief is voor zowel ventilatieroosters als wtw bij o.a. woningen, hoogbouw en houtskeletbouw?

Download onze whitepaper ‘Ventilatie & BENG in nieuwbouw en renovatie’.

Download de whitepaper