Productnieuws

Nefit Bosch komt met meest compacte cascade tot 900kW


Binnenkort komt Nefit Bosch met een gloednieuwe grootvermogen HR-lijn, de Condens 7000 WP. Achter het opvallend compacte formaat gaat een échte krachtpatser schuil, met een vermogensbereik van 50 tot 150 kW.

Tot zes toestellen kunnen in cascade worden aangesloten – ook ruggelings, met tot maar liefst 900 kW systeemvermogen. De cascadeopstelling is niet hoger dan 1,68 meter en blijft zelfs met gemonteerd rookgasafvoersysteem onder de 2 meter: dat is lager dan andere systemen die nu op de markt zijn.  

Drie keer snellere installatie 

Waar het voorheen een uur duurde om een cascade van twee ketels op te bouwen, is dit met de Condens 7000 WP in 20 minuten gebeurd. Dankzij het nieuwe plug-and-play frame kan de cascade vanaf de grond worden opgebouwd met een minimum aan gereedschap De Condens 7000 WP kan met zijn compacte formaat en een gewicht van slechts 74 kg moeiteloos door twee personen worden getild. Vervolgens heeft Nefit Bosch een nieuw "Slide & Guide"-systeem ontwikkeld, waardoor de toestellen gemakkelijk en gecontroleerd in de frames schuiven.  

Gemak bij service en onderhoud  

Om de installateur gemak en tijdwinst te bieden kan het toestel eenvoudig worden geopend dankzij de Twist Lock-sluitingen. Alle elektronische componenten zijn snel toegankelijk vanaf de bovenkant. De bediening is op ooghoogte. De systeemregelaar geeft op zijn full colour touch screen display alle relevante parameters voor snelle inbedrijfstelling en foutopsporing. De Condens 7000 WP-toestellen zijn internet-ready. Via het HomeCom Pro platform van Bosch kunnen installateurs op afstand de systeemstatus van de toestellen monitoren.  

Bekijk het assortiment op Rensa.nl