Productnieuws

Panasonic Aquarea Hybrid+: de slimste warmtepomp voor bestaande woningen

De komende jaren zet de overheid sterk in op het stimuleren van de hybride warmtepomp. Het kabinet maakt daar 288 miljoen euro voor vrij door middel van het verhogen van de ISDE-subsidie. Maar met de Panasonic Aquarea Hybrid+ zet je nog een stap verder.

De hybride warmtepomp onttrekt zijn warmte voor een groot deel aan de buitenlucht, waardoor veel minder CO2 wordt uitgestoten dan met enkel een gasgestookte cv-ketel. Het verwarmt een huis met behulp van stroom. Alleen als het echt koud is, maakt het nog gebruik van gas. Volgens Milieu Centraal bespaart een gemiddelde hoekwoning zo ongeveer € 200 per jaar op de energierekening, maar dat kan met de huidige energieprijzen nog verder toenemen. Daar komt de ISDE-subsidie op de aanschaf van de warmtepomp nog bij, wat voor een Aquarea Hybrid+ warmtepomp kan oplopen tot €4.350,-.

In vijf stappen volledig elektrisch

Met de Hybrid+ warmtepomp van Panasonic kun je in stappen verder verduurzamen. De gebruiker hoeft namelijk niet direct op een volledig elektrische oplossing over te stappen. Dat kan ook later met dezelfde warmtepomp, want de Hybrid+ is hier volledig op voorbereid.

Stap 1. Hybrid+ warmtepomp werkt samen met de cv-ketel voor de verwarming. De cv-ketel zorgt voor het warme tapwater.

Stap 2. Hybrid+ warmtepomp werkt samen met de cv-ketel voor de verwarming. De warmtepomp zorgt ook voor het warme tapwater.

Stap 3. Hybrid+ warmtepomp werkt samen met de cv-ketel voor de verwarming. De warmtepomp zorgt ook voor warm tapwater. Het verwarmingssysteem is geüpdatet en bestaat uit vloerverwarming en/of lage temperatuur radiatoren.

Stap 4. De warmtepomp en verwarmingsinstallatie zijn op elkaar afgestemd. De cv-ketel springt niet meer bij.

Stap 5. De cv-ketel is verwijderd en de Hybrid+ warmtepomp zorgt volledig voor de verwarming en het warme tapwater. De verwarmingsinstallatie is nu volledig elektrisch.

Een slimme keuze

Het verplichte energielabel voor woningen weegt steeds zwaarder mee. Nu investeren in een (hybride) warmtepomp kan daarom verstandig zijn. Verbetert het energielabel, dan maakt dat de woning gewilder en neemt de waarde toe. De Aquarea Hybrid+ heeft het energielabel A++. Daardoor kan de woning zomaar met twee energielabels stijgen. Kortom, een slimme keuze voor de toekomst.

Bekijk het assortiment