Productnieuws

Voor het eenvoudig installeren van warmtepompen

De verplichte overgang naar gasloze woningen en gebouwen in 2050 zorgt voor een stijgende vraag naar warmtepompen. Flamco werkt graag mee aan het realiseren van deze energietransitie. Met kant-en-klare warmtepompaansluitpakketten heeft de installateur direct de juiste benodigde producten voorhanden. 

Op basis van het uitgebreide productassortiment heeft Flamco drie warmtepomppakketten samengesteld:

  • Het Basic pakket bestaat onder andere uit een expansievat, veiligheidsventiel met trechter, Flexconsole met Flexcontrol, inlaatcombinatie, vlotterontluchter, kogelkraan en bijvulslang. 

  • Het Comfort Pakket wordt het systeem nog energie efficiënter!  
    Naast de producten die ook in het Basic pakket te vinden zijn, bevat dit pakket ook een luchtafscheider, vuilafscheider, balanceerventiel met kogelkraan en een losse kogelkraan. 

  • Het Premium pakket bevat naast eerder genoemde producten ook een boiler, pompgroep, drinkwater expansievat, terugstroombeveiliger en veiligheidsventiel met trechter.

Bestelgemak voor elke warmtepomp 

De installatiepakketten bieden de installateur houvast bij de keuze van toebehoren én de garantie dat die via de reguliere groothandel uit voorraad leverbaar zijn. De pakketten zijn bestemd voor de secundaire kant van alle warmtepompsystemen (lucht-water, lucht-lucht, water-water en grond-water), of het nu gaat om nieuwbouw of vervanging. Dankzij de pakketten bespaart de installateur veel zoektijd en daarmee kosten. 

Webconfigurator voor aansluitpakket op maat 

In aanvulling op de drie standaard pakketten biedt Flamco een webconfigurator waarmee de installateur een aansluitpakket op maat kan samenstellen. Door de basisgegevens van het warmtepompsysteem online in te vullen, rolt er een bestellijst van de specifiek benodigde toebehoren voor de groothandel uit.  

Het online hulpprogramma is met name handig voor situaties waarin het leidingnet niet standaard is of wanneer bepaalde toebehoren, zoals een expansievat, al in het warmtepompsysteem zijn geïntegreerd. Dankzij de dubbele keuzemogelijkheid (pakketten én configurator) kan iedere installateur voortaan elk warmtepompsysteem eenvoudiger en optimaal installeren. 

Kijk voor de tool op:  https://flamcogroup.com/nl/pageid/wp-configurator