Albrand heeft meegebouwd aan duurzaam distributiecentrum Rensa Family

Voor het nieuwe en uiterst duurzame distributiecentrum van Rensa Family in Doetinchem heeft Albrand de engineering, projectbegeleiding en montage van de vloerverwarming verzorgd. Het pand is een uitbreiding van de reeds bestaande distributiecentra van de Rensa Family, is 15 meter hoog en biedt 16.000 vierkante meter aan opslagcapaciteit.

Energietransitie

"De komende jaren gaan miljoenen huishoudens van het gas af. Die ontwikkeling vraagt niet alleen veel op technologisch gebied, maar ook van onze distributiecentra en ons logistieke apparaat”, zegt Henk-Jan Wegman, algemeen directeur van Rensa Family.

“Zo kun je tot wel acht cv-ketels kwijt op één pallet, maar heb je voor een enkele warmtepomp al één of soms zelfs twee pallets nodig. Dat vraagt om een andere logistieke afhandeling en gebruik van de ruimte.” 

Nieuwe spoelunit

Albrand heeft bij de bouw van dit distributiecentrum de engineering, projectbegeleiding en montage van de vloerverwarming voor haar rekening genomen. Daarbij hebben ze heel wat materiaal gebruikt: 16.000 m² tackerplaat, 34 kilometer buizen die 20 x 2 getackerd zijn met 180.000 tackers. In totaal hebben ze 295 groepen gemonteerd met 19 kunststof verdelers van het type Unimulti.

Dankzij de nieuwe spoelunit heeft Albrand de installatie compleet gespoeld, ontlucht en op druk afgeleverd. Nog wat feitjes: voor de isolatie van de betonpalen hebben ze 6.000 gaten geboord waarbij alles op HOH 450 ligt.  

Duurzaam pand

Voor de Rensa Family was het een logische volgende stap om dit distributiecentrum op duurzame wijze te realiseren. Zo heeft dit nieuwe pand geen gasaansluiting meer en zorgen onder meer zonnepanelen, warmtepompen, vloerverwarming en ledverlichting ervoor dat het pand een EPC van 0,0 heeft. 

Meer weten? Bekijk HIER de projectfilm.