Productnieuws

Albrand introduceert: Constant Flow ventielen

Albrand is een puur Nederlands kwaliteitsproduct en werkt continu aan de kwaliteit van haar producten. Daarom zijn de Messing CF en de Boxer CF verdelers nu voorzien van een nieuw type constant flow ventielen die ervoor zorgen dat ongeacht het drukverschil over de verdeler toch altijd de ingestelde debieten over de groepen worden gerealiseerd.   

Jarenlang betrouwbaar 

De Albrand vloerverwarmingsverdeler is het hart van het vloerverwarmingssysteem. Een verdeler van Albrand bepaalt het comfort, de efficiency en het energiegebruik van het systeem en functioneert gegarandeerd jarenlang betrouwbaar.

De pomploze messing verdeler en de Boxer verdelers zijn uitvoerbaar met constant flow ventielen. De constant flow ventielen zijn dynamisch. Dat wil zeggen dat een vooraf ingestelde flow door het ventiel wordt gehandhaafd. Ongeacht een wisselend drukverschil over het ventiel blijven de ingestelde liters exact gelijk conform de ingestelde waarde. Daarnaast zijn de constant flow ventielen thermostatisch voorbereid zodat het monteren van thermische motoren en daardoor het toepassen van een naregeling tot de mogelijkheden behoort. 

Grote voordelen 

De toevoeging van het nieuwe type constant flow ventielen heeft een aantal grote voordelen:  

1. Het constant flow ventiel is thermostatisch voorbereid waardoor er een mogelijkheid is om het ventiel te voorzien van een thermische motor.
2. Het toepassen van een naregeling in combinatie met een constant flow verdeler is daarom ook mogelijk.
3. De constant flow ventielen zijn volledig afsluitbaar zodat men de groepen vloerverwarming dubbelzijdig kan afsluiten. Dit is met name wenselijk bij een calamiteit of bij werkzaamheden aan de vloerverwarming waarbij men een groep volledig wil afsluiten. 

Meer weten?  

Samen met jou zorgen we ervoor dat de klant verzekerd is van comfortabele, energiezuinige én onzichtbare warmte in de gewenste ruimte(s). Het resultaat: een tevreden klant met een perfect geregeld binnenklimaat. Dat is zeker. Meer weten? Kijk op www.albrand.nl.