Productnieuws

Alle ogen gericht op een duurzame toekomst

Als specialist in luchtverwarming biedt Winterwarm Heating Solutions diverse duurzame verwarmingsoplossingen voor bedrijfsmatige ruimtes. Dit jaar wordt het bedrijf zelf óók een stuk duurzamer door te verhuizen naar een spiksplinternieuw bedrijfspand.  

Breeam Outstanding certificaat 

Met de verhuizing geeft Winterwarm de energietransitie gestalte in zowel haar productaanbod als in de voetafdruk van het bedrijf zelf.  In juli werd het Breeam-Outstanding certificaat toegekend. Dit houdt in dat het bedrijf voldoet aan verschillende duurzaamheidscriteria welke niet alleen het energie- en watergebruik betreffen maar ook circulariteit van materialen, inrichting omgeving, afvalverbruik, ecologie, gezondheid werknemers, enz. Zo zijn er 1850 zonnepanelen gelegd en is er een slim klimaatbeheersingssysteem met warmteterugwinning geïnstalleerd.  Hierdoor staat het pand in de top 5 van Gelderland’s meest duurzame bedrijven. Samen met het zusterbedrijf WinLed Lighting Solutions zullen op de nieuwe locatie de volgende stappen gezet worden naar het duurzaam verwarmen en verlichten van industrieel Nederland. 

Proeftuin 

Het nieuwe gebouw wordt een proeftuin voor het testen van nieuwe technieken: de eerste prototypes industriële hybride luchtverwarmingssystemen zullen de fabriekshal verwarmen, diverse ruimtes zijn voorzien van zelf ontwikkelde prefab lichtlijnen. Voor de lange termijn ziet Winterwarm voor de industrie vooral kansen met groen gas en waterstof gas. Met een kleine aanpassing kunnen de huidige gasgestookte luchtverwarmers al op dit type gassen functioneren. 

Duurzaam verwarmen met luchtverwarming 

Op dit moment zijn het vooral de EH elektrische heaters waarvan de verkoop een grote vlucht heeft genomen. Deze zijn beschikbaar van 5 tot 40 kW. De kleinste twee types kunnen ook gewoon op 230 V. worden aangesloten; dat biedt voor veel kleine ruimtes (kantine, magazijn, winkel, etc.) een mooie verwarmingsoplossing. Daarnaast heeft Winterwarm van haar bekende watergevoede luchtverwarmerrange WWH een special laag temperatuur variant beschikbaar voor aansluiting op warmtenetten of warmtepompen, waarbij de WWH-LT met een warmtepomp ook geschikt is om te koelen. 
 

Bekijk het assortiment
 
 
Meer weten over Winterwarm?