Productnieuws

Alpha innotec WZSV 42K3M(C)

De alpha innotec brine/water WZSV 42K3M(C)-warmtepomp is één van de nieuwkomers die specifiek voor de Nederlandse markt werd ontwikkeld.

Nederlandse nieuwbouwwoningen zijn over het algemeen kleiner dan huizen in bijvoorbeeld Duitsland. Door de kwaliteit van de woningen is 4 kW vaak al voldoende. Met deze nieuwe warmtepomp beantwoorden we die vraag. De WZSV 42K3M(C) is er in twee versies; één met gewone bronpomp voor individuele opstelling en één met tweewegklep voor onder andere collectieve installaties.

Omdat deze kleinere warmtepomp perfect is afgestemd op de vraag, is hij bijzonder efficiënt en bovendien voordeliger in aanschaf dan de 6 kW (die tot voor kort onze kleinste brine/water warmtepomp was). Dat maakt hem interessant voor seriematige woningbouw. Ook voor gestapelde bouw trouwens; hij heeft een maximaal toelaatbare druk aan de bronzijde van 4,5 Bar. Omdat we vasthouden aan het vertrouwde 185 liter warm tapwaterbuffervat, blijft het fysieke formaat hetzelfde. Hij is modulerend uiteraard. Daar geloven we in, ook bij kleine vermogens. Dat is op jaarbasis duurzamer, biedt meer comfort en scheelt een buffervat. Als slechts één kamer vragend is, kan de warmtepomp dat leveren zonder dat hij op vol vermogen komt. Zo levert hij altijd het juiste vermogen. Voor tapwater zal hij optoeren, zodat hij ook garant staat voor een hoog tapwatercomfort. Dat is perfect voor veel Nederlandse nieuwbouwwoningen.

Bekijk het assortiment