Productnieuws

Belimo: de 7 belangrijkste voorwaarden voor een gezond binnenklimaat


HVAC systemen met hoge prestaties zorgen voor een gezond binnenklimaat dankzij de toevoer van buitenlucht, filtering en vochtigheidsregeling. Een HVAC-systeem zorgt voor thermisch comfort en voldoende binnenluchtkwaliteit voor de ruimtegebruikers,

HVAC systemen met hoge prestaties zorgen voor een gezond binnenklimaat dankzij de toevoer van buitenlucht, filtering, en vochtigheidsregeling. 

Een HVAC-systeem zorgt voor thermisch comfort en voldoende binnenluchtkwaliteit voor de ruimtegebruikers. Een goede binnenluchtkwaliteit is een fundamentele doelstelling van het ontwerp en het gebruik van gebouwen. Om binnenomgevingen te kunnen bieden die veilig, gezond, productief en comfortabel zijn, is het van cruciaal belang dat  HVAC-systemen doeltreffend zijn in het beheersen van gevaren voor de binnenluchtkwaliteit – of deze nu chemisch, in de vorm van deeltjes of biologisch van aard zijn – en tegelijk energie-efficiënt en kosteneffectief is.  
 
Altijd is het doel van Belimo geweest ervoor te zorgen dat mens (en dier) gezond en veilig leven in gebouwen en dat dit gebeurt met een efficiënt gebruik van energie. De ontwikkeling van de "7 essentials" is een logische consequentie hiervan. Deze zijn ontwikkeld op basis van ervaringen van deskundigen over de hele wereld die zich bezighouden met binnenluchtkwaliteit. Hiermee hebben investeerders, ruimtegebruikers, planners, etc. een instrument dat hen helpt om het systeem dat zo belangrijk is voor onze stofwisseling en gezondheid beter te begrijpen. Een doeltreffend en efficiënt ventilatiesysteem moet dienovereenkomstig worden gepland, geïnstalleerd en onderhouden. Producten vormen de basis voor de efficiënte werking van ventilatiesystemen. Belimo biedt betrouwbare producten om de ruimtelucht gezond te houden en het energieverbruik te minimaliseren. Dankzij de naadloze integratie van sensoren en lucht/waterzijdige regelkleppen met het gebouwbeheersysteem en de cloudgebaseerde connectiviteit krijgen gebruikers een overzicht van de metingen van de binnenluchtkwaliteit voor een continue bewaking en regeling. 

Bekijk het assortiment op Rensa.nl