Productnieuws

Binnenklimaat perfect in balans

Een gezond en comfortabel binnenklimaat was nog nooit zo goed ingeregeld als met het ORCON HRC SmartComfort balansventilatiesysteem. Hiermee wordt een optimale luchtverdeling gegarandeerd, en maximaal bespaart op de energiekosten.

HRC SmartComfort multi-zone balansventilatiesysteem

De HRC SmartComfort ervoor zorgt dat er in meerdere zones vraaggestuurd geventileerd wordt op basis van een CO2 luchtkwaliteitsmeting. Hiermee wordt een optimale luchtverdeling in huis gegarandeerd, en maximaal bespaart op de energiekosten. Het systeem draait immers alleen daar waar nodig.

Het HRC SmartComfort balansventilatiesysteem werkt op basis van CO2 sturing. In bijvoorbeeld de woonkamer en hoofdslaapkamer wordt een CO2 sensor geplaatst die draadloos communiceert met de zoneklep, waardoor op elk moment van de dag exact de gevraagde luchtdebiet fluisterstil op de juiste plaats in de woning wordt ingeblazen en afgezogen. Hierbij wordt o.a. gebruik gemaakt van een zogenaamde ‘smart control’ met ellips-vormige klep, voor een extra hoog comfort. 

Beste F-ctrl reductiefactor tot -0,41

De HRC SmartComfort geniet van de nieuwste technieken en garandeert hiermee het hoogste thermische rendement in de markt, A+ energielabel, ingebouwde vochtsensor, een laag geluidsniveau, en een modulerende 100% bypass.

Bovenal is de HRC SmartComfort reeks, hét schoolvoorbeeld van economisch rendement en is helemaal klaar voor de aangescherpte BENG eisen. Het lage energieverbruik van het toestel in combinatie met het hoge thermisch rendement zorgt voor een maximale freg winst (tot – 0,41!) en optimale BENG-score. 

Slim design

Dankzij het ovaalvormige klepblad kunnen we een geluidsarme werking garanderen. Dit gecombineerd met andere slimme design elementen zorgen ervoor dat er tot -5db extra geluidsreductie mogelijk is. Teven kan het SmartComfort systeem zowel links- als rechtszijdig geplaatst worden, kunnen er tot twintig sensoren en bedieningen gekoppeld worden, en is onderhoud nog nooit zo makkelijk geweest dankzij de modulaire opbouw.

Snel in te stellen

Doordat het zoneringssysteem draadloos communiceert met de kleppen kunnen deze op meerdere plaatsen in het kanaal of de woning geplaatst worden. Daarnaast kan het systeem zeer gemakkelijk ingeregeld worden dankzij de Orcon Smart Zoning. Dit geeft niet alleen veel vrijheid en mogelijkheden in de installatie, maar zorgt ook voor een snellere installatietijd (tot 70% sneller!).

Het orcon HRC SmartComfort balansventilatiesysteem garandeert niet alleen een optimaal binnenklimaat en comfort voor de eindgebruiker, maar ook snelle en gemakkelijke installatie voor de installateur.

Kijk voor meer informatie op: www.orcon.nl/smartcomfort

Bekijk het assortiment