Productnieuws

Bouw de optimale menggroep voor koelen en/of verwarmen met gemak

Grundfos MIXIT is een innovatieve totaaloplossing voor verwarmings- en airconditioningsystemen en bespaart tot wel 50% tijd op de installatie en inbedrijfsstelling. MIXIT integreert de temperatuurregelaar, de 2- of 3-wegklep, de actuator, de balanceerklep en de sensoren in één plug-and-play oplossing. Dit maakt het ontwerp, de installatie en inbedrijfstelling veel eenvoudiger. 

Bouw de optimale menggroep in minder tijd

Grundfos MIXIT is een innovatieve totaaloplossing voor verwarmings- en airconditioningsystemen. Het is de optimale manier om menggroepen te ontwerpen en bespaart tot wel 50% tijd op de installatie en inbedrijfsstelling. 

MIXIT integreert de temperatuurregelaar, de 2- of 3-wegklep, de actuator, de balanceerklep en de sensoren in één plug-and-play oplossing Dankzij de ingebouwde temperatuurregelaar werkt de menggroep al tijdens de constructiefase, nog voordat de integratie van het systeem is voltooid.  

Met slechts 2 componenten is de optimale menggroep snel en eenvoudig te bouwen:  Grundfos MIXIT & Grundfos MAGNA3 circulatiepomp of TPE3 

Bereik een hogere energie-efficiëntie

De uitgebreide monitoringsmogelijkheden geven inzicht in het systeem en hoe het functioneert, ook zonder integratie met een gebouwbeheersysteem. Meer dan 100 datapunten zijn beschikbaar via ingebouwde sensoren Hierdoor is het mogelijk om de installatie op afstand te optimaliseren wat het energierendement ten goede komt. Voortijdig ingrijpen op basis van de data bij niet optimaal functioneren beperkt bovendien faal- en servicekosten.

Koelen? Verwarmen? Of een combinatie van beide?

Grundfos MIXIT is een bijzonder flexibele oplossing en daardoor geschikt voor een breed scala aan verwarming-, ventilatie- en koeltoepassingen zoals installaties met radiatoren, vloerverwarming, convectorventilatie, koelsystemen en gecombineerde verwarming/koeling. Het is ontworpen voor meerdere verwarmings- en koeltoepassingen en inzetbaar in zowel drukloze 3-wegtoepassingen als 2-wegtoepassingen met drukregeling.

Grundfos MIXIT in het kort

All-in-One oplossing: Van 8-12 componenten naar één vooraf gemonteerde en in de fabriek geteste oplossing. Vlekkeloze interactie tussen systeemonderdelen en ingebouwde debietsensor.

Meer data, meer controle: Meer dan 100 datapunten beschikbaar om het systeem te monitoren en te optimaliseren (off-site)

Hogere efficiëntie: Eenvoudiger ontwerp en tot 50% tijdsbesparing op de installatie- en inbedrijfstelling.

Gebruiksvriendelijk: integratie met Grundfos GO Remote voor eenvoudige configuratie.

MIXIT in de praktijk

Envases optimaliseert de warmteregeling door aansturing tot in de kleinste details sturen en gebruikt restwarmte daardoor nuttig. 

MIXIT IN DE PRAKTIJK

Envases optimaliseert de warmteregeling door aansturing tot in de kleinste details sturen en gebruikt restwarmte daardoor nuttig.

Lees de case