Productnieuws

Caleffi lanceert warmtepompsets, voor iedere unit een passende set

Caleffi introduceerde recent complete installatiesets om het warmtepompsysteem snel en gemakkelijk te installeren. Met de in totaal acht sets, zit er altijd één bij die past bij de situatie en weet je ook zeker dat je de juiste appendages hebt gekozen. Omdat alle benodigde onderdelen zijn samengevoegd in één complete set, ben je gegarandeerd van een snelle installatie. Voor zowel monoblock warmtepompen als split units, is er de keuze tussen verschillende vermogens én tussen een basic of premium pakket. 

De inhoud van de sets bestaat uit de volgende producten: 

Vorstbeveiligingsklep (enkel voor monoblock)

De vorstbeveiligingsklep beveiligt het buitendeel van de installatie tegen bevriezingsgevaar en voorkomt zo eventuele schade. Wanneer de watertemperatuur in de leiding 3 °C bereikt, zal de sluiter opengaan waardoor het systeemwater wordt geledigd. 

Expansieconsole

Een expansievat beschermt de warmtepomp en de rest van de installatie tegen mogelijke drukveranderingen. De expansievatconsole draagt het expansievat en is uitgerust met een overstortventiel, automatische ontluchter, manometer en expansievatkoppeling.

Drukverschilregelaar

De compressor van een warmtepomp moet altijd blijven draaien. De drukverschilregelaar zorgt ervoor dat het water kan blijven circuleren ook als er geen warmtevraag is. 

Vuilafscheider

Vuil in de installatie vermindert de werking en efficiëntie van de warmtewisselaar, waardoor het energieverbruik stijgt. De vuilafscheiders DIRTMAG® en DIRTMAGPLUS® verwijderen alle onzuiverheden en magnetiet uit het installatiewater. Dit is nodig om een optimale werking en hoog rendement van de warmtepomp te kunnen garanderen.

Luchtafscheider

Om slijtage van de warmtepomp te vermijden en de levensduur te verlengen, wordt een luchtafscheider geplaatst. De luchtafscheiders DISCAL® en DISCALSLIM® verwijderen continu lucht uit de installatie. De circulatie van volledig ontlucht water zorgt ervoor dat de installatie optimaal functioneert zonder dat problemen als geluidsoverlast, corrosie, plaatselijke oververhitting en mechanische beschadigingen optreden.