Productnieuws

Caleffi PLURIMOD-systeem, hydraulische aansluitmodule voor collectieve systemen

Bij centrale stookplaatssystemen waar geen afleversets toegepast kunnen worden is het Caleffi Plurimod-systeem een goede oplossing voor de productie van SWW en centrale verwarming. Doordat deze componenten als één geheel zijn geassembleerd zijn er tal van voordelen. Zo zijn er minder verbindingen en dus minder kans op lekkages.

Het systeem is compacter maar ook flexibel in montage, en vergt zeer weinig onderhoud. Enkel de filter moet tijdig worden gecontroleerd en eventueel worden gezuiverd.

De Plurimod modules kunnen toegepast worden in collectieve installaties zoals blok- en stadsverwarming, installaties met centrale warmtepomp, booster warmtepompen, … voor de productie van SWW en centrale verwarming. Kortom, eenvoudig toepasbaar in collectieve installaties waar een warmtevraag per woning aan de orde is.

Waaruit bestaat een Plurimod-module?

- Een drukverschilregelaar met een vaste instelling (20 of 30kPa). Dankzij deze DPCV is de benedenstroomse installatie beveiligd tegen te hoge drukverschillen die ontstaan door onbalans in installatie en storende geluiden tot gevolg hebben.
- Een zoneventiel dat uitvoerbaar is met een elektrochemische servomotor (230V of 24V). Doordat deze benedenstrooms aan de DPCV zit, is deze beveiligd tegen te hoge drukverschillen.
- Een debietbegrenzer waarmee het maximale debiet perfect op een gemakkelijk manier in te stellen is middels de draaiknop.
- Ontluchters om zowel de aanvoer als retour te ontluchten.
- Filters ter bescherming van de DPCV en de benedenstroomse installatie.
- Aansluitingen voor sensoren warmtemeter voor eventuele tapwaterbemetering.
- Optioneel zijn ook inbouwkasten of passtukken beschikbaar waarin de Plurimod-module kan worden geïnstalleerd.
 

Bekijk het assortiment