Productnieuws

Zehnder's Climate Switch: Haal meer uit je ventilatiesysteem

Onze zomers worden warmer en winters strenger. Met de Climate Switch maak je optimaal gebruik van het ventilatiesysteem om het hele jaar door toch een comfortabel binnenklimaat te creëren. Aangenaam koel in de zomer, lekker warm in de winter!

Met de Zehnder ventilatie-units is niet alleen terugwinning van warmte mogelijk, maar kan in de zomer ook koelte terug worden gewonnen. De wisselaar maakt dan een automatische Climate Switch van warm naar koud. De koelte die op dat moment in huis is, wordt gebruikt om de verse buitenlucht mee af te koelen voor deze de woning ingaat. Dit zorgt voor een flinke energiebesparing: de airco of warmtepomp voor koeling hoeft minder hard te draaien. Zo maak je duurzaam gebruik van het ventilatiesysteem in je huis om een comfortabel en gezond binnenklimaat te creëren.

Intelligente bypass

De Zehnder ComfoAir E en ComfoAir Q bevatten een intelligente regeling die aan de hand van de buitentemperatuur detecteert wanneer het zomer is. Als de buitentemperatuur in de zomer koeler dan de binnentemperatuur is, wordt de bypass geopend. Deze zorgt ervoor dat afvoerlucht niet door de warmtewisselaar gaat, waardoor binnenkomende koudere buitenlucht niet wordt opgewarmd en het koeler wordt in huis.

Enthalpiewisselaar: tot 25% extra energie terugwinnen

Wist je dat gevoelstemperatuur niet alleen afhangt van het aantal graden, maar ook van de luchtvochtigheid in huis?
Vervang daarom de standaard warmtewisselaar door een Zehnder enthalphiewisselaar. Hiermee wint de ventilatie-unit naast koelte en warmte, ook vocht terug. Zo verhoog je het wooncomfort en wordt er tot 25% extra energie teruggewonnen.

Extra verkoeling op warme dagen

Naast de passieve koeloplossingen in de ComfoAir Q en ComfoAir E ventilatie-units, heeft Zehnder ook een drietal actieve koeloplossingen: de ComfoFond-L Q, ComfoPost en de ComfoCool Q. Deze oplossingen zorgen stuk voor stuk voor nét dat beetje extra comfort op warme zomerdagen.

Time to Switch