Productnieuws

COOL-FIT, de oplossing voor duurzame koelapplicaties

De wens naar duurzame koelsystemen wordt steeds groter. Opvallend is dat koelleidingsystemen vaak dezelfde terugkerende problemen vertonen: gecorrodeerde leidingen, beschadigde isolaties en lekkages. Juist hier biedt COOL-FIT de oplossing voor jou.  

Geen gecorrodeerde leiding 

COOL-FIT is een volledig voorgeïsoleerd, kunststof koelleidingsysteem. Omdat COOL-FIT een kunststof, mediumvoerende binnenleiding heeft en een kunststof, beschermende buitenmantel is er geen sprake van corrosie tijdens de levensduur van het systeem. Hierdoor voorkom je veel voorkomende problemen die ontstaan bij corroderende leidingen.

Geen beschadigde isolatie 

De harde buitenmantel van COOL-FIT beschermt de isolatielaag. De opbouw van dit systeem heeft ook nog een ander voordeel. Namelijk dat COOL-FIT 30 procent energie-efficiënter is ten opzichte van traditionele leidingsystemen. Dit komt door de lage thermische geleidbaarheid van kunststof in combinatie met hoge kwaliteit isolatiemateriaal en de beschermende mantel. Zo blijft jouw koelapplicatie altijd efficiënt koelen gedurende de gehele levensduur. 

Geen lekkages 

COOL-FIT wordt verbonden door middel van elektrolassen, dat in de praktijk een hele betrouwbare verbindingstechniek is gebleken. Hierdoor behoren lekkages tot het verleden.   

Kortom, als het gaat om duurzame koelapplicaties zonder corroderende leidingen, zonder beschadigde isolaties en lekkages dan ben je bij GF aan het juiste adres! 

Bezoek voor meer informatie onze website: cool-fit.nl