Productnieuws

De fluisterstille Niva ventilo-convector van Vasco

De warmtepomp wint jaar na jaar terrein in nieuwe en bestaande woningen. Specialisten zijn het er dan ook over eens: dit is dé energiebron van de toekomst. Want met een warmtepomp kan je niet alleen energie-efficiënt verwarmen, maar ook koelen. Zeker in combinatie met de Niva ventilo-convector van Vasco.

Warm in de winter, koel in de zomer! 

Fluisterstille werking

Een ventilo-convector is een warmtewisselaar met lamellen waarbij een geïntegreerde ventilator warme of koele lucht de ruimte in brengt. Dit systeem, dat werkt op lage watertemperaturen van 28 tot 40°C, is zeer interessant in combinatie met een warmtepomp.

De Niva ventilo-convector draait automatisch op een lager niveau naarmate het toerental van de ventilator zakt, in functie van het temperatuurverschil. Is de gevraagde temperatuur bijna bereikt, dan draait de ventilator op een geruisloos geluidsniveau verder. Het voordeel voor jou? Supersnel comfort, met de minste geluidshinder!

Stofvrij

Niet alleen wat geluid betreft trouwens: de ventilo-convector is uitgerust met een filter die stofdeeltjes tegenhoudt. Het filter beschermt de ventilatoren en de warmtewisselaar tevens tegen vervuiling. Perfect stofvrij klimaat in de kamer!

Verwarmen & Koelen

De Vasco ventiloconvector kan in elke ruimtes van de woning toegepast worden, maar vormt vooral in de slaapkamer een absolute meerwaarde, omdat we daar behoefte hebben aan zowel verwarming als aan koeling. De ventilo-convector verwarmt of koelt de ruimte in korte tijd van 18 naar 22°C of van 28 naar 24°C. Bij toepassing van koeling worden er watertemperaturen gebruikt van 7 tot 12°C. Dé oplossing tijdens koele winters en warme zomers!

Design

De Niva ventilo-convector werkt niet alleen snel en efficiënt. De uiterst dunne vormgeving van de strakke voorplaat in combinatie met het achterliggende gedeelte creëert een ‘zwevend’ effect tov de muur. Het gestileerde Niva-design geeft extra cachet aan elke ruimte in huis. Meer zelfs: deze designtopper geeft de concurrentie resoluut het nakijken. En dat zowel in hedendaagse of retro-interieurs als in een modernistische omgeving. De verfijning van het Niva-design zit in elk detail.

\