Productnieuws

De toekomst van de warmtepomp

Goed bezig! Je hebt je woning geïsoleerd en bent klaar voor de uitdagingen van elk seizoen. De volgende stap? Bekijken hoe je je woning duurzaam kunt verwarmen deze winter. Dat betekent: verwarmen zonder fossiele brandstoffen en eens kijken wat een warmtepomp, aangevuld met een elektrische radiator, voor jou kan betekenen.

Hoe zullen we de komende jaren verwarmen?

De huidige gasprijzen nodigen ons uit om massaal op zoek te gaan naar betaalbare, duurzame alternatieven om in huis een comfortabel binnenklimaat te creëren. Een van de oplossingen waar je al snel op uitkomt, is de warmtepomp. Vanaf 2026 is een (hybride) warmtepomp zelfs verplicht te installeren in nieuwbouwwoningen. Naar deze duurzame energiemethode overschakelen is dan simpelweg een must.

In nieuwbouwwoningen wordt de warmtepomp vandaag de dag al vaak gecombineerd met verwarmingsdistributie op lage temperatuur, zoals bijvoorbeeld met vloerverwarming in de leefruimte en een elektrische radiator in de ruimtes waar je niet zo vaak bent, zoals de bad- en slaapkamer.

Waarom is een warmtepomp duurzaam?

Een warmtepomp verwarmt het water voor je verwarming en sanitair met warmte die in de natuur aanwezig is. De warmtewisselaar haalt hierbij energie uit de bodem, het grondwater of de buitenlucht om de lucht te verwarmen of koelen.

Combineer je een warmtepomp bovendien met zonnepanelen, dan bespaar je nog meer energie omdat de nodige stroom van een milieuvriendelijke bron komt. Een goedkope en gezonde verwarmingsmethode, goed voor je portemonnee en voor je welzijn!

Meer weten over elektrisch verwarmen? Ontdek de Zehnder Plug-in Radiatoren

Bekijk het assortiment