Productnieuws

Elektrificatie door middel van de DRE-Plus serie

CO2-uitstoot verminderen en optimaal gebruikmaken van de beschikbare energie van de PV panelen. Dat was de doelstelling voor een elektrische warmwateroplossing op Boerderij Schram.

Op Boerderij Schram is het welzijn van de dieren belangrijk en wordt er bewust omgegaan met het milieu. Zo zijn onlangs de daken van de stallen vol gelegd met zonnepanelen. Een elektrische boiler is dan een logische stap. Zeker met de hoge gasprijzen een heel goed plan. De DRE Plus maakt het bovendien mogelijk om de melkinstallatie te spoelen op het moment dat het stroomaanbod vanuit de PV panelen groot is. Maximaal gebruik van duurzaam opgewekte energie en daardoor een minimale CO2-uitstoot. 

DRE Plus range 

De DRE Plus-serie bestaat uit elektrische boilers die door hun vermogen en capaciteit met name geschikt zijn voor industriële toepassingen. De Plus in deze range is het display wat diverse aansturing- en uitleesmogelijkheden geeft.  

Kenmerken: 

  • Inhoud 173-264 liter.
  • Tapcapaciteit 339 tot 1132 liter/uur bij 50°C.

Elektrische toestellen krijgen nu nog strafpunten. 

Elektrische warmwatertoestellen krijgen geen hoger energielabel dan een C. Dat komt omdat elektrische toestellen een ‘penalty’ krijgen van factor 2,5! Er wordt vanuit gegaan dat de elektriciteit die gebruikt wordt, is opgewekt door fossiele brandstoffen. Door van fossiele brandstoffen elektriciteit te maken, gaat er al heel veel energie verloren én komen er veel emissies vrij.  

Maar, als je een elektrisch toestel voedt met 100% zonnepanelen of andere groene stroom (waarvan je zeker weet dat deze 100% groen is opgewekt) dan is de daadwerkelijke energieklasse eigenlijk gewoon A+++. Maar, dat mag je dus niet zo aanduiden binnen de Energie labeling directive. 

Elektrificatie van processen draagt bij aan de energietransitie doelen voor 2030: 55% minder CO2 emissies ten opzichte van 1990. Elektrificatie richt zich op dit moment onder andere op de invulling van de warmtebehoefte. Elektrische boilers en warmtepompen bijvoorbeeld. 

Bekijk het assortiment op Rensa.nl