Productnieuws

Elektrisch verwarmen: stroomvreter of waardig alternatief?

Na een zonovergoten zomer staat het stookseizoen opnieuw voor de deur. De stijgende onzekerheid rond fossiele brandstoffen en gas – en de prijsstijgingen die daarmee gepaard gaan – duwen steeds meer huishoudens in de richting van groene stroom en zelfvoorziening. Dit vertaalt zich ook in de manier waarop we verwarmen: elektrisch wordt stilaan de nieuwe norm. Als voortrekker van sustainability engageert Radson zich om de warmte-efficiëntie én de gebruiksvriendelijkheid hiervan naar nieuwe hoogtes te tillen. 

Yali 

De Yali serie wordt gekenmerkt door subtiele designs die tot hun recht komen in vrijwel ieder interieur. Deze met plantaardige olie gevulde radiatoren zijn verkrijgbaar in zowel horizontale als verticale uitvoering, en dragen op die manier bij aan een optimale ruimte-invulling. Voor een verlaagde energieconsumptie maken ze bovendien gebruik van sequentiële bediening, een slimme functie die het achterpaneel enkel activeert wanneer de temperatuur 1°C onder de gewenste waarde daalt. Dit alles in combinatie met de digitale bediening, die instelbaar is tot op 0,1°C, zorgt voor een aanzienlijke besparing op je stroomfactuur.  

Bekijk het assortiment

Bagana 

De Bagana is een laddervormige en tijdloze badkamerradiator vervaardigd uit rechte ronde stalen buizen en 2 collectoren met D-profiel. Dankzij deze specifieke profielvorm wordt de warmte-afgifte aan de achterzijde beperkt en langs de voorzijde gemaximaliseerd. Het resultaat? Een sterk verlaagd stroomverbruik in vergelijking met soortgelijke, concurrerende modellen. Ook deze radiator is voorzien van digitale bediening met precisie-instelling en leverbaar in tal van formaten.   

Bekijk het assortiment

 
 
Meer weten over Radson?