Productnieuws

Elimineer trillingsproblemen met Vibratek®

Omdat het welzijn van gebruikers één van de prioriteiten is van eigenaren van gebouwen, is de behoefte aan goede anti-vibratie oplossingen de afgelopen jaren toegenomen. De VibraTek® productlijn is zo ontworpen dat het trillingen van apparatuur en systemen in gebouwen voorkomt of verminderd. Dit draagt niet alleen bij aan de structuur van gebouwen, maar ook aan de kwaliteit van leven. 

Gevolgen van vibratie 

Onopgeloste trillingen kunnen het comfort van de gebruiker wegnemen. Daarnaast is het mogelijk dat er voor personen in de nabijheid van trillende apparaten verminderde veiligheid ontstaat. Tevens kunnen trillingen negatieve gevolgen hebben voor de structuur van gebouwen en zorgt het voor een grotere onderhoudsbehoefte. Ongewenste trillingen kunnen zelfs wettelijke voorschriften overtreden. 
Ook voor het apparatuur zijn de trillingen nadelig: de levensduur wordt verminderd en de werking kan achteruit gaan.  

Complete oplossingen 

De Walraven VibraTek® productlijn -bestaande uit rubberen en metalen vibro-akoestische isolatoren- is een op maat gemaakte oplossing voor het elimineren van trillingsproblemen in HVAC installaties. De isolatoren verminderen de trillingen die door de apparatuur worden overgebracht en garanderen de veiligheid en het comfort van mensen en hun omgeving door schadelijk geluid en trillingen tot een minimum te beperken. Bovendien kun je VibraTek® isolatoren combineren met Walraven buisbevestigingen, montagerailsystemen en betonankers om jou te voorzien van een complete oplossing. 

Naast een compleet assortiment isolatoren, biedt Walraven haar kennis en begeleiding tijdens dit selectieproces, zodat je de isolator kunt selecteren die het beste past bij jouw project en toepassingswensen. 

Meer informatie? 

Heb je een project of installatie waarbij je trillingen wilt voorkomen of oplossen? Of wil je graag meer weten over het selecteren van de juiste isolator? Wij helpen jou graag verder!  

Kijk voor meer informatie op www.walraven.com/nl/vibratie-isolatie

Bekijk het assortiment

 
 
Meer weten over Walraven?