Productnieuws

Energie besparen met warmtepompen van Nefit Bosch

Nefit Bosch breidt het programma warmtepompen verder uit. De eerste van een nieuwe lijn all-electric bodemwarmtepompen is inmiddels beschikbaar, compleet met BRL-gecertificeerde ondersteunende diensten. En voor luchtwarmtepompen zijn in de afgelopen maanden al nieuwe hybride binnenunits toegevoegd en nog stillere buitenunits die anticiperen op de nieuwe geluidsregels.

Fluisterstille buitenunits

Vanaf 2021 moeten buitenunits voldoen aan de nieuwe geluidsnormering warmtepompen (Bouwbesluit 2012). Zoals het er nu uitziet mag  een buitenunit overdag niet meer dan 45 dB(A) en ’s nachts niet meer dan 40 dB(A) aan geluid produceren, gemeten op de perceelgrens. Met een geluidsdrukniveau van 33 dB(A) op 3 meter afstand, kan de nieuwe Compress 7400i AW 5 OR fluisterstil worden genoemd. Deze nieuwe Monoblock buitenunit is er in twee vermogensvarianten: 5 en 7 kW. Beide varianten zijn bij uitstek geschikt voor BENG/NTA8800-nieuwbouw en andere geluidskritische toepassingen. Het modulatiebereik van de nieuwe buitenunits is 1,45 tot 4,99 kW, respectievelijk 1,9 tot 6,79 kW bij A -7/W35. De COP is 4,25 in deellast bij A +2/W35. Naast een zeer stille werking, presteren de nieuwe varianten ook qua stroomverbruik beter dan de meeste andere buitenunits die op de markt zijn.  

Compacte en lichtgewicht binnenunits 

De Compress Hybrid is de nieuwe binnenunit van Nefit Bosch. Het meest in het oog springt het formaat: ze zijn 60% kleiner en 50% lichter dan hun voorgangers uit de Nefit EnviLine-range. De Bosch Compress Hybrid kent twee types, een Monoblock-variant, de 7000i en een Split-variant, de 3000i. Het modulerend verwarmingsvermogen is respectievelijk 5 tot 9 kW en 2 tot 6 kW. Beide binnenunits kunnen worden aangesloten op alle modulerende cv-ketels met een aan/uit-aansluiting.  

Nu ook bodemwarmtepompen   

De Compress 7001i LWMF is de eerste van een serie bodemwarmtepompen die Nefit Bosch dit jaar introduceert, bestaande uit in totaal 15 verschillende types met een vermogensrange van 2 tot 80 kW. Het gaat om een nieuw type modulerende bodemwarmtepomp met een gesloten, verticale  aardcollector als bron. De Compress 7001i is ‘’BENG-ready’’ en leverbaar in drie vermogens: 8, 12 en 16 kW. De intelligente warmwaterbereiding met geïntegreerde voorraadboiler zorgt voor een royale hoeveelheid warm water. Gepatenteerde Bosch-technologie zorgt voor een hoog rendement en een lange levensduur. De warmtepomp is eenvoudig te installeren en online te monitoren.   

Opvallende prestaties 

De Compress 7001i valt in de hoogste energieklasse voor verwarming: A+++ en onderscheid zich verder door het feit dat hoge aanvoertemperaturen mogelijk zijn, tot wel 68°C. Daarnaast is de SCOP bijzonder hoog, tot 5,55 B0/W35 volgens EN14825. De extra grote verwarmingsspiralen die ook bij lage temperaturen het water snel verwarmen, dragen bij aan het hoge rendement. De Compress 7001i LWMF kan twee verwarmingscircuits aansturen, bijvoorbeeld voor vloerverwarming en voor radiatoren. Naast uitstekende energieprestaties, kent de nieuwe warmtepomp een zeer stille werking, met een geluidsdrukniveau van 31 tot 37 dB(A) op 1 m afstand.  Compress 7001 LWMF 8 kW is getest volgens de nieuwe norm (NTA 8800) en is daarmee BENG-ready. Daarnaast is via bcrg.nl een kwaliteitsverklaring (EN7120) beschikbaar die kan worden toegepast bij energieprestatieberekeningen.  

Ondersteuning installateur 

Installateurs kunnen bij Nefit Bosch een speciale training volgen voor het werken met de nieuwe warmtepompen. In alle fases, van ontwerp tot en met onderhoud, kunnen ze hierbij door de fabrikant worden ondersteund. Dankzij de BRL 6000-21 certificering kan Nefit Bosch ook de verantwoordelijkheid voor ontwerp, realisatie en beheer van het bovengrondse deel geheel overnemen van de installateur. Vijf jaar garantie is mogelijk, mits de warmtepomp in bedrijf is gesteld door Nefit Bosch.