Productnieuws

Energiezuiniger douchen zonder comfort in te leveren

Als je een woning wilt verduurzamen, is het toepassen van een douche-WTW van Itho Daalderop een logische en eenvoudige stap. Tijdens het douchen laat je de warmte van het gebruikte douchewater namelijk niet langer wegstromen, ze wordt direct ingezet om het verse, koude water voor te verwarmen.  

Warmteterugwinning tijdens het douchen 

Met een douche-WTW wordt de warmte uit het gebruikte douchewater efficiënt teruggewonnen en direct benut om vers aangevoerd water voor te verwarmen. Hierdoor kun je tijdens het douchen een energiebesparing van ruim 60% realiseren. In woningen met een waterpomp met voorraadvat zorgt een douche-WTW er zelfs voor dat je twee keer zoveel warm water tot je beschikking hebt. Maar ook in woningen waarin de slimme boilers al veel energie besparen, zorgt een douche-WTW ervoor dat die besparing nog groter wordt.  

De koperen douche-WTW’s zijn gegarandeerd van de beste kwaliteit, leveren een hoog rendement en een belangrijke bijdrage aan de BENG-ambities. De douche-WTW heeft een extreem lange levensduur, is onderhoudsvrij en verdient zichzelf binnen drie jaar terug. 

Nieuw: verbeterde stortdouche-WTW  

Vanaf 1 juli is de verbeterde verticale stortdouche-WTW DDS leverbaar. De verticale stortdouche-WTW DDS is geschikt voor zowel nieuwbouw als bestaande bouw, levert een gasbesparing op tot 200 m3 per jaar en heeft een rendement van 52,8%. Kijk voor meer informatie op www.ithodaalderop.nl

Bekijk het assortiment

 
 
Meer weten over Itho Daalderop?