Productnieuws

Flexcon Premium expansievaten zijn veel duurzamer

Een expansievat moet lang meegaan. Natuurlijk kan de levensduur door onderhoud iets verlengd worden. Maar waarom niet met minder moeite meer presteren?  Dat kan dankzij de Flexcon Premium, ons meest duurzame expansievat met een speciaal membraan dat de levensduur ruim verdubbelt en nog milieuvriendelijk is ook. 

Kunststof membraan 

Flexcon Premium is de opvolger van Flexcon en Flexcon Top. De nieuwe Premium expansievaten hebben geen rubber membraan, maar een kunststof membraan van thermoplast polyolefin (TPO).  

De innovatie maakt de expansievaten veel duurzamer qua milieuprestaties. Dankzij een uniek, kunststof membraan is minder onderhoud nodig, gaat het expansievat langer mee en bespaart Flamco grondstoffen en energie. Flexcon Premium is goed voor installateur, gebruiker én milieu. 

Milieuwinst 

De milieuprestaties van het nieuwe membraan zijn veel beter en TPO is schoner te verbranden of te recyclen tot gelijkwaardige producten dan rubber. Daarnaast is het kunststof membraan veel lichter doordat er tot 50 procent minder materiaal nodig is. Dat scheelt grondstoffen, energie en brandstof (transport) en levert een grote reductie van CO2-uitstoot op. Ook bespaart Flamco veel energie bij de productie van de nieuwe expansievaten. 

Verdere milieubesparingen 

Behalve het membraan heeft Flamco ook andere aspecten verduurzaamd. Zo is het design van het expansievat iets aangepast en zijn de verpakkingen en gebruikershandleidingen vernieuwd.  

Flamco levert dit unieke, kunststof membraan voor expansievaten van 2 tot 80 liter. 

Met deze integrale, circulaire aanpak zet Flamco een grote stap naar een kleinere ecologische voetafdruk. 

Vraag de Rensa vestiging of kijk op www.flamcogroup.com

Bekijk het assortiment

 
 
Meer weten over Flamco?