Productnieuws

Gemaakt voor de toekomst: warmtepomp aroTHERM plus

De nieuwe monobloc lucht-water warmtepomp van Vaillant, de aroTHERM plus, is stiller en maakt gebruik van het milieuvriendelijke koudemiddel R290. Uniek aan dit koudemiddel is dat het bijzonder duurzaam is en zorgt voor een hogere aanvoertemperatuur.

De maximale aanvoertemperatuur ligt momenteel gemiddeld tussen de 55 en 60 graden. Met het koudemiddel R290 kun je een aanvoertemperatuur tot 75°C* behalen. De hoge aanvoertemperatuur zorgt dat de warmtepomp ook met bestaande radiatoren kan worden gebruikt. 

Daarnaast heeft het koudemiddel een bijzonder laag aardopwarmingsvermogen. De warmtepomp maakt gebruik van dit koudemiddel en is vrijgesteld van de F-gasverordening voor de hele EU. Op deze manier kan de warmtepompoplossing op lange termijn veilig worden gebruikt.  

Bijzonder stil 

Met slechts 28 dB(A) op een afstand van 3 meter in de fluistermodus voldoet de buitenunit aan de nieuwste geluidseisen. De warmtepomp kan dus zonder problemen in een dichtbebouwde buurt, zoals rijtjeshuizen, geplaatst worden.  

Zekerheid op de lange termijn 

De warmtepomp is niet alleen duurzaam, maar ook bijzonder efficiënt. Met een COP van maximaal 5,4 (op basis van een buitenluchttemperatuur van 7°C en een aanvoertemperatuur van 35°C) kan de aroTHERM plus topprestaties leveren. Het verhogen van de temperatuur van het tapwater naar 70°C levert tot een kwart meer warm water op dan andere warmtepompen.  

Eenvoudige installatie  

Twee personen kunnen de aroTHERM plus (buitenunit) en de uniTOWER plus (binnenunit met een wateropslag van 190 liter) binnen één werkdag installeren. De hydraulische toren is demonteerbaar. Met het deelbare-montageconcept worden de binnen- en buitenunits in een handomdraai geplaatst. De installatie en inbedrijfstelling kan uitgevoerd worden zonder dat er een F-gassencertificaat nodig is. 

De aroTHERM plus voldoet aan alle nieuwe wet- en regelgevingen en komt in aanmerking voor subsidie. Dit maakt de warmtepomp ideaal voor renovatieprojecten. Hij is verkrijgbaar in de volgende vermogens: 3kW, 5kW, 6kW, 7kW, 10 kW en 12 kW.

*Dit is een kengetal dat verwijst naar de technische mogelijkheid van de warmtepomp. Houd er rekening mee dat aanvoertemperaturen hoger dan 65°C de warmteafgifte en efficiëntie van de warmtepomp aanzienlijk verminderen. Daarom raden we ten zeerste aan om systemen te ontwerpen met een aanvoertemperatuur tot max 65°C.