Productnieuws

Handig aanlasstuk vereenvoudigt en versnelt overgang van dikwandige naar dunwandige leidingsystemen

Veel installateurs zullen de situatie wel herkennen: op een dikwandige leiding moet met een T-stuk een aansluiting naar een dunwandige leiding worden gemaakt. Met het Prestabo aanlasstuk biedt Viega hiervoor nu een handige en snelle oplossing. 

Alhoewel de naam misschien anders doet vermoeden, is het aanlasstuk feitelijk een persstuk. Aan de ene zijde is het hulpstuk uitgevoerd in dikwandig staal; aan de andere zijde in dunwandig staal. De dikwandige zijde sluit aan op het Megapress-systeem van Viega voor dikwandige buisleidingen in bijvoorbeeld verwarmings-, koel- en industriële installaties. De dunwandige zijde sluit aan op het Prestabo-systeem van Viega dat onder meer wordt toegepast voor verwarmingsinstallaties.  

Voor renovatie of uitbreiding 

Met het nieuwe hulpstuk kan nu bijvoorbeeld op eenvoudige wijze een dunwandige radiatorleiding worden aangesloten op de dikwandige hoofdleiding. De moeiteloze overgang van dikwandige naar dunwandige leidingen is belangrijk omdat een complete installatie vaak is opgebouwd uit verschillende leidingsystemen. Dit zorgt bij renovatie of uitbreiding van het leidingsysteem voor de nodige uitdagingen die nu eenvoudiger zijn op te lossen. 

Leverbaar in meerdere uitvoeringen 

Het nieuwe aanlasstuk/persstuk is leverbaar in vier uitvoeringen met verloop van dikwandig 10 naar dunwandig 12, 10 naar 15, 20 naar 22 en 25 naar 28.  

Als systeemleverancier biedt Viega niet alleen het voordeel dat alle systeemonderdelen naadloos op elkaar aansluiten maar ook uniform worden verwerkt. Voor het verbinden van de onderdelen wordt gebruik gemaakt van Viega persmachines. 

Meer informatie op viega.nl

Bekijk het assortiment

 
Meer weten over Viega?