Productnieuws

HENCO Gereedschap, omdat goed gereedschap het halve werk is

Het klinkt waarschijnlijk bekend in de oren. Afgerolde buis die moeilijk handmatig terug kaarsrecht gemaakt kan worden, weinig houvast bij kleine stukjes voor kalibratie. Henco maakt het leven van de installateur gemakkelijker dankzij slimme gereedschappen waarmee allerlei kleine en tijdsintensieve ongemakken tijdens het installeren tot het verleden horen. 

Naast het uitgebreide HENCO-assortiment is goed gereedschap een belangrijke factor om tot efficiënte montage van leidingsystemen te komen. Een investering welke zich dubbel en dwars terug verdient door de behaalde tijdwinst.  

  • Knippen: Gebruik de HENCO guillotineschaar in combinatie met de ribbelmantelbuissnijder in het handvat voor het snel en correct afsnijden van Henco-buis. Het gereedschap heeft een comfortabele soft grip en kan je gebruiken tot diameter 26. 
  • Kalibreren: Gebruik de HENCO griptang, want met een kort stukje buis kan men niet altijd voldoende grip uitoefenen voor een goede kalibratie. Geschikt voor diameters 16-20-26-32. 
  • Buigen: Gebruik het HENCO buigijzer: werkt snel en  nauwkeurig door de hoekaanduiding, spaart kniefittingen uit, heeft buigbereik van 0° tot 180°. Beschikbaar in diameter 16, 20 en 26 mm. 
  • Snelbuig-tool Kan het niet snel genoeg gaan? Dan zijn de Henco snelbuig-tools zeker iets voor jou. De snelbuig-tool heeft een buigbereik van 0° tot 90°. 
  • Recht maken: Gebruik de HENCO buizenrichter. Bij het afrollen worden meerlagenbuizen meestal handmatig gerecht. Dat lukt, maar echt strak ziet het er meestal niet uit. Deze tool doet het werk voor jou en geeft minder materiaaluitval, want ook het laatste van de rol kan rechtgemaakt worden. 
  • Press Check: Twijfel je of een fitting goed is geperst? Met de Henco Press Check voor diameter 14 tot en met 32 mm weet je het letterlijk in een handomdraai.  
  • PK-Tool Met deze lichtgewicht ratelsleutel realiseer je een nog snellere montage van de HENCO PVDF puntstukken en schroefbussen in de maten ½” ¾” en 1”. 

Wil je ook meer installatiegemak? Wij maken graag een afspraak voor verdere toelichting van de vele mogelijkheden. Scan de QR-code, bezoek onze website op www.henco.be/contact of stuur je vraag naar info@henco.be

Bekijk het assortiment
 
 
Meer weten over Henco