Productnieuws

‘Het einddoel op de lange termijn is all-electric’

De hybride warmtepomp is ‘hot’; hij wordt door de overheid gestimuleerd, en onder druk van de stijgende gasprijzen kiezen steeds meer consumenten ervoor om een warmtepomp bij hun gasketel te plaatsen. Maar is het ook toekomstbestendig? “Het einddoel is all-electric; dat is hoe dan ook de toekomst”, stelt Dennis Blonk van STIEBEL ELTRON.

Hybride is dat verstandig?

“Er zijn twee typen hybride systemen. Je kunt een warmtepomp bij een bestaande ketel plaatsen, zodat je de flexibiliteit hebt om op elke geschikt moment over te stappen op all-electric. Dan kies je voor ‘all-electric ready’. Sommige warmtepompleveranciers bieden hybride echter als geïntegreerd systeem aan, met een warmtepomp en hr-ketel in één unit. Dat betekent dat je als consument vijftien jaar of langer aan je hybride keuze vastzit.”

De toekomst is fossielvrije verwarming

“Met een ‘all-electric ready’-warmtepomp kan de consument zelf bepalen wanneer hij zijn woning van het gasnet laat koppelen. Daarbij laat je een warmtepomp bij je bestaande ketel plaatsen zodat je gas bespaart, zet je de komende jaren in op (na-)isolatie, en zodra je huis erop is voorbereid, haal je de ketel weg en heb je volledig fossielvrije verwarming. Daarmee is all-electric ready dus een toekomstgerichte keuze.”

Ga in gesprek met je klant

Heb jij hulp nodig om jouw klant het beste advies te geven? STIEBEL ELTRON helpt je graag daarbij. Volg een gratis training of plan een gratis adviesgesprek in! Zo adviseer jij de oplossing waar jouw klant echt blij van wordt!

Bekijk het assortiment