Productnieuws

Kan een klimaatsysteem echt energie-efficiënt én duurzaam zijn?

De druk om meer energie te besparen en duurzamer te zijn neemt steeds meer toe. Maar kan dat wel met een klimaatsysteem en hoe maak je dat dan energie-efficiënt? Het eenvoudige antwoord is "Ja, dat kan!". Hoe? Dat vertelt Georg Fischer je graag! 

Drie uitdagingen van energie-efficiëntie

Als het gaat om energie-efficiëntie, dan spelen drie factoren een belangrijke rol. Dat is de prestatiecoëfficiënt van het koelsysteem, de energie-overdracht in de luchtkoeler en de efficiëntie van het koelleidingsysteem.

Eén oplossing

Het volledig voorgeïsoleerd, kunststof koelleidingsysteem COOL-FIT biedt de juiste oplossing. Het systeem is uiterst energie-efficiënt door:

  • het zeer glasse interne buisoppervlak waardoor het drukverlies tot een minimum beperkt wordt en de leidingen een volle doorlaat hebben. Hierdoor is er minder energie nodig om effectief te koelen. 
  • de isolatielaag is gemaakt van een hoogwaardig foam waardoor deze veel beter isoleert. Er ontstnapt dus minder koude dan bij traditionele leidingssystemen. De beschermmantel voorkomt beschadigingen, waardoor de isolatielaag optimale kwaliteit behoudt!

De combinatie van de gladde buis en een hoogwaardige isolatie zorgt voor tot wel 30% minder energieverlies. Niet alleen het hoge rendement maakt COOL-FIT erg duurzaam. Het leidingsysteem is ook vrij van condens en corrosie, waardoor het systeem lang mee gaat. 

Naast COOL-FIT 2.0, is er ook COOL-FIT 4.0 voor buiten zoals toepassingen op daken.    

Ook profiteren van COOL-FIT

Georg Fischer N.V. geeft je graag vrijblijvend advies hoe ook jij energie kunt besparen met een kwalitatief en duurzaam klimaatsysteem. Wil je alvast een voorproefje zien? Ga dan naar www.cool-fit.nl!