Kleine bestellingen bij Rensa met eigen vervoer bezorgd

 

Bestellingen bij Rensa Verwarming & Ventilatie worden vanaf maart met eigen vervoer bezorgd. Bestellingen met een grotere omvang werden al bezorgd door eigen vrachtwagens. Rensa Family Company gaat met in totaal 16 bussen, met eigen chauffeurs, nu ook kleine bestellingen bezorgen. Die werden voorheen bezorgd door externe bezorgdiensten.

De bussen worden niet alleen ingezet voor kleingoedbestellingen bij Rensa Verwarming & Ventilatie, maar ook voor die van zusterondernemingen Gévier en Gafco. 

Kwaliteit en betrouwbaarheid

Met de nieuwe logistieke invulling wil Rensa Family Company de kwaliteit en betrouwbaarheid van alle bezorgingen op het gelijke hoge niveau brengen. “We hebben in Amsterdam en Doetinchem een pilot gehad waarbij we getest hebben of we met een eigen bus de kwaliteitsnorm haalden die wij en onze klanten vragen. Dat bleek het geval”, aldus Bob Lammers, hoofd logistiek bij Rensa Family Company. 

Zo bleek uit resultaten van de pilot dat Rensa Family Company meer grip heeft op de uitleveringen van kleine bestellingen (bestaand uit één of een aantal kleine dozen) dan bij groupage; het samenvoegen van kleine ladingen van diverse partijen tot één grote lading bij een bezorger. 

Status van bestellingen

“Zo kunnen we zelf de uitleveringsroute bepalen  en staan we in direct contact met onze chauffeurs. Dat betekent concreet dat we klanten nauwkeuriger kunnen informeren over de status van hun bestelling. Adhoc-wijzigingen en bestellingen kunnen goed verwerkt worden en eventuele problemen kunnen snel opgelost worden. Dit komt door de korte lijnen met onze verkooporganisaties en servicebalies.

Kortom: met eigen vervoer, óók voor kleine pakketten, kunnen we een hoge leverbetrouwbaarheid  bieden op al onze leveringen en natuurlijk rekenen we voor deze service geen extra kosten.”

Uitrol

De dienst wordt in fases uitgerold. Eind maart rijden er al 10 eigen bussen, begin mei zijn alle 16 bussen operationeel en is er ook voor de kleine leveringen een landelijke dekking met eigen vervoer.