Productnieuws

Lage temperatuur luchtverwarmers van Winterwarm

In bedrijfspanden wordt steeds vaker lage temperatuur verwarming toegepast. Winterwarm speelt hier op in met vier nieuwe indirect gestookte luchtverwarmers, speciaal ontwikkeld om bij lage watertemperaturen een optimale warmteafgifte te realiseren.

Energiezuinig en meer comfort 

De nieuwe WWH-LT range bestaat uit vier modellen die bij een watertemperatuur van 45°C in en 35°C uit een vermogen opleveren tussen de 8 kW en 40 kW. De LT-luchtverwarmers zijn voorzien van een EC-ventilator waardoor het elektriciteitsverbruik ca. 25% lager ligt dan bij de standaard WWH luchtverwarmer. De luchtopbrengst ligt zo’n 10% hoger zodat in de praktijk de warmte beter verdeeld wordt in de ruimte. De traploze aansturing en stille EC-ventilator zorgen voor een hoog comfort.

Koelen in de zomer 

Standaard zijn de vier types voorzien van een condensopvangbak zodat de toestellen ook kunnen koelen indien deze aangesloten worden op een warmtepomp. Een wens die in het licht van de laatste warme zomers ook voor veel bedrijfsgebouwen geldt. Bij een koelwatertemperatuur van 7°C levert dit een koelvermogen op tussen de 7 kW en 32 kW, afhankelijk van het type. Ook met een lage temperatuur CV-ketel is al prima enige verkoeling te realiseren. Aansluiting op een condensafvoer is dan wel noodzakelijk. De WWH-LT is ideaal voor kleinere productieruimtes, showrooms, winkels, etc. 

Beschikbare types: WWH 110 LT - WWH 220 LT - WWH 330 LT - WWH 340 LT