Productnieuws

Letterlijk alles in huis voor woningventilatie

Van ventilatieroosters, over ventilatieboxen, ventielen tot slimme vraagsturing. Duco heeft als ventilatiespecialist alles in huis voor een gezond, comfortabel en energiezuinig binnenklimaat.

Het beste van twee werelden

Een volledig gamma ventilatie-units voor systeem C en D is voorhanden, zowel voor woningbouw als appartementen. Wat als eerste op de markt kwam, zijn de C-Systemen: de DucoBox Silent met sturing op de toevoer met Tronicroosters en de DucoBox Focus met zonesturing op de afvoer.

In 2018 volgde de DucoBox Energy Premium binnen systeem D. Verkrijgbaar in een 1-zone en een 2-zone variant. Datzelfde jaar kwam ook de slimme ventilatiewarmtepomp DucoBox Eco met zonesturing tot leven.

In 2020 kwam de compacte en lichte variant als uitbreiding binnen systeem D op de proppen: de DucoBox Energy Comfort. Als laatste nieuwkomer introduceerde Duco de drukgestuurde dakventilator Duco RoofFan die zorgt voor een collectieve afvoer binnen systeem C.

Intelligente vraag- en zonesturing

De unieke vraag- en zonesturing van Duco zorgen ervoor dat de systemen zonaal reageren op vocht en CO2. Hierdoor zullen systemen uiterst energiezuinig zijn en enkel ventileren waar en wanneer nodig het is. Intelligente sensoren meten continu de luchtkwaliteit in elke ruimte van de woning en passen indien nodig het ventilatiedebiet aan.