Bedrijfsnieuws

Rensa levert nu ook emissievrij met elektrische truck


Een deel van de bestellingen bij Rensa Verwarming & Ventilatie wordt in de Achterhoek nu permanent emissievrij bezorgd. Rensa Family Company, het logistieke zusterbedrijf van Rensa, bezorgt die bestellingen sinds mei 2022 met een elektrische vrachtwagen. De inzet van het voertuig is de volgende stap in de realisatie van onze ambitie om in 2030 klimaatneutraal te zijn.

Rensa Family Company heeft daarvoor het eerste Nederlandse exemplaar van de Renault Truck D ZE aangekocht. De vrachtwagen heeft een actieradius van 265 kilometer en wordt vanuit Doetinchem ingezet om bestellingen te leveren.

“We hebben een jaar lang met diverse pilots en samenwerkingen ervaringen opgedaan met elektrisch rijden in deze vorm”, zegt Bob Lammers, Hoofd Transport bij Rensa Family Company. “In die periode hebben we de nodige kennis en ervaring opgedaan over onder meer de impact van elektrisch rijden op onze chauffeurs, de planning en natuurlijk het voertuig zelf. Met die kennis en ervaring hebben we ons logistieke proces bijgeschaafd, zodat we de elektrische truck nu permanent kunnen inzetten. Voor onze klanten verandert er niets.”

Volgende stap in waarmaken ambitie

De emissievrije leveringen in de Achterhoek vormen niet alleen een belangrijke volgende stap in de weg naar een klimaatneutrale organisatie in 2030, maar dragen ook bij aan het handhaven van de hoge kwaliteit en betrouwbaarheid van de leveringen in de toekomst.

“Op korte termijn gaan steeds meer binnensteden op slot voor dieselvoertuigen. We willen ook dan het vervoer in eigen hand houden”, zegt Bob Lammers. “Dat betekent dat de tijd rijp is om door te pakken. We willen voorop blijven lopen als pionier in duurzame logistiek. Zo kunnen we de klanten de kwaliteit blijven bieden die ze van ons gewend zijn én toewerken naar CO2-neutraal rijden in 2030, iets waar ook volgende generaties baat bij hebben.”