Productnieuws

Maak kennis met de Eria Tower Ace S, de BENG-topper van Remeha

Binnenkort leverbaar, nu al bestelbaar: de vernieuwde warmtepomp Eria Tower Ace S.  Een ware BENG-topper met hoog taprendement en een geïntegreerd 190 liter netto geëmailleerd voorraadvat. Verder is het toestel voorzien van een prefab installatieframe. Daardoor is het mogelijk een groot deel van het installatiewerk uit te voeren voordat de binnenunit wordt geplaatst. 

De nieuwe Eria Tower Ace S(lim) is een elektrische lucht-water warmtepomp. Het toestel is smal en minder diep (58 x 58 centimeter en 190cm hoog) en past prima in een keukenkast. De boiler heeft een inhoud van 190 liter. De prestatieberekeningen voor taprendement in de BENG tonen aan dat de Eria Tower Ace S in de top 3 staat van best presterende warmtepompconcepten in de markt. 

Uniek: prefab installatie frame 

Een unieke innovatie voor de Eria Tower Ace S is het prefab installatieframe. Door dit frame tijdens de ruwbouw aan de muur te bevestigen kan de installateur al het leidingwerk voor cv en tapwater installeren. In de afbouw, vlak voor de oplevering, kan hij dan de binnenunit via ingebouwde wieltjes over het frame rijden en eenvoudig vastzetten op het leidingwerk in het frame.  

Nieuw bij de Eria Tower Ace S is het ingebouwde expansievat van 12 liter. Verder heeft het toestel een geïntegreerde cv-vulkraan maar ook, net als de andere nieuwe toestellen, een magneetfilter en een overstortbeveiliging. Al deze verbeteringen zijn gericht op het verkorten van de installatietijd.  

De warmtepomp is leverbaar in de range van 4,5 t/m 8 kW, in enkelfase uitvoering.  

Uitbreiding assortiment Remeha warmtepompen later in 2022 

In 2022 breidt Remeha haar assortiment warmtepompen uit, zodat ze iedere consument en ieder project nog beter kunnen voorzien van duurzaam warmtecomfort. Naast de Eria Tower Ace S, worden later in 2022 de Mercuria Ace en Eria Tower Ace geïntroduceerd. Een update van de huidige warmtepompen voor nog meer rendement en gebruiksvriendelijkheid.  

De vernieuwde modellen worden geleverd in de capaciteiten 4.5, 6 en 8 kW, uitgerust met het laag GWP koudemiddel R32. Door gebruik van R32 neemt het potentiële opwarmingseffect van het koudemiddel bij een eventuele lekkage zeer sterk af. Bovendien is daarmee het toestel ook makkelijker in onderhoud. Naast de volledig elektrische variant is de Mercuria Ace ook verkrijgbaar als hybride. 

Een andere, belangrijke innovatie is het nieuwe display en gebruiksvriendelijke carrousel-menu. Deze toevoegingen maken de bediening veel eenvoudiger. Bovendien zijn de toestellen voorzien van eSmart Inside en via bluetooth koppelbaar aan de Smart Start App, waarmee installateurs snel en eenvoudig de ingebruikname kunnen uitvoeren. Ook de buitenunits hebben een betere regeling, waardoor het eenvoudiger is om een eventuele storing te identificeren en te lokaliseren. Storingscodes voor de buitenunit worden op de binnenuit weergegeven. 

Monoblock uitvoering 

Ook introduceert Remeha in 2023 de Mercuria Ace en Eria Tower Ace in monoblock uitvoering. Groot voordeel daarvan is dat voor de installatie van deze toestellen geen STEK-certificaat benodigd is. Voor de installateurs die niet over een STEK certificaat beschikken, wordt het dan makkelijker hybride en all-electric oplossingen installeren. 
 
De compacte monoblock lucht-water warmtepompen worden geleverd in 6 t/m 11 kW in enkel- en driefase uitvoering. Naast de volledig elektrische variant is de Mercuria Ace ook verkrijgbaar als hybride. 

Bekijk het assortiment

Warmtepompwijzer: selecteer in 3 stappen de juiste warmtepomp inclusief accessoires!

Met de Warmtepompwijzer kunnen installateurs snel en makkelijk de juiste warmtepomp te adviseren, offreren en te installeren. De warmtepompwijzer is beschikbaar via https://rensa.nl/remeha-warmtepompwijzer

 
 
Meer weten over Remeha?