Productnieuws

Met Zehnder Comfozone ventileer je op het juiste moment, op de juiste plek

Ventileren op het juiste moment, op de juiste plek. Dat kan met Zehnder ComfoZone. Met dit gezoneerde balansventilatiesysteem verdeel je de lucht tussen de woon- en slaapzone op basis van gemeten CO2-concentraties. Dit levert voordelen op zoals een eenvoudiger te behalen EPC- en geluidsnorm, installatiegemak en extra wooncomfort voor de eindgebruiker.

Met Zehnder ComfoZone realiseer je een gezoneerd balansventilatiesysteem. Dit betekent dat de luchtverdeling op basis van de gemeten CO2-concentraties verdeeld wordt tussen de woonzone en de slaapzone. De CO2-sensoren geven aan waar in huis de luchtkwaliteit verminderd is. Hierdoor wordt er precies op die plekken geventileerd.

Toepassing 70 procent regeling helpt bij realiseren EPC-norm

Door te ventileren op de juiste plek en op het juiste moment zorg je voor een optimale luchtkwaliteit en voorkom je dat er meer wordt geventileerd dan noodzakelijk. Hierdoor kun je gebruikmaken van de 70%-regeling. Deze regeling vanuit het Bouwbesluit stelt dat als je meerdere zones onafhankelijk van elkaar naar behoefte kan ventileren, maar 70 procent van de totale ventilatiebehoefte van de woning gerealiseerd dient te worden. Hiermee voldoe je dus sneller aan de EPC-norm.

Productinformatie

Zehnder ComfoZone combineer je met de Zehnder balansventilatie-units ComfoAir E en ComfoAir Q. Het ComfoZone pakket bestaat uit twee kleppen, de ComfoZone Box, twee CO2-sensoren en, indien gecombineerd met de ComfoAir Q, een OptionBox.

ComfoZone werkt optimaal wanneer er in iedere verblijfsruimte een CO2-sensor aanwezig is. ComfoZone is uit te breiden tot maar liefst zes sensoren. Kortom, één totale Zehnder oplossing voor een optimale luchtkwaliteit in huis.

Voordelen Zehnder ComfoZone

  • Plug & Play oplossing: o.a. 3m lange kabel en uitneembare wartels
  • Eén totale Zehnder oplossing met producten die naadloos op elkaar aansluiten
  • Gemakkelijk te behalen geluidsnorm door toepassing van de 70%-regeling