Productnieuws

NIBE S2125: de stilste lucht/water monoblock warmtepomp in de markt

De warmtepompen van de S2125-serie van NIBE zijn niet alleen de stilste modulerende lucht/water monoblock warmtepompen in de markt, maar onderscheiden zich ook door een zeer hoog rendement. Dankzij hun hoge aanvoertemperatuur (tot liefst 75 °C) kunnen ze bovendien worden aangesloten op een bestaand afgiftesysteem met radiatoren. De NIBE S2125 warmtepompen zijn dan ook breed toepasbaar in nieuwbouw én bestaande bouw.

Bijzonder hoge prestaties

Bij de ontwikkeling van de S2125-serie besteedde NIBE veel aandacht aan geluidsreductie. Hierdoor zijn de buitenunits zó stil dat ze in veel gevallen zonder geluidsbeperkende maatregelen op slechts 2 meter (type 8) of 3 meter (type 12) van de erfgrens kunnen worden geplaatst! Een andere onderscheidende eigenschap is de hoge aanvoertemperatuur: 70 °C bij een buitentemperatuur van -7 °C en zelfs tot 75 °C bij een buitentemperatuur van 15 °C. Daarbij leveren beide uitvoeringen een zeer hoog jaarrendement (SCOP) van 5,0 (bij 7/35 °C) én kunnen ze comfortabel koelen.

Verwarmings- en tapwatercomfort

NIBE levert de S2125 warmtepompen in twee vermogensranges. De NIBE S2125-8 heeft een modulerend vermogen van 2,4 tot 6,7 kW bij 7/35 °C, bij de NIBE S2125-12 bedragen deze vermogenswaarden 2,5 tot 9,9 kW. Beide uitvoeringen kunnen worden gecombineerd met diverse complete NIBE VVM (S) binnenunits en NIBE SMO (S) regelunits. De VVM binnenunits zijn voorzien van een ingebouwde boiler van 180 liter, terwijl aan een SMO regelunit een separaat op te stellen boiler van bijvoorbeeld 300 of zelfs 500 liter kan worden gekoppeld. Zo kan voor vrijwel elke situatie een warmtepompinstallatie op maat worden ontworpen.

Bekijk het assortiment