Productnieuws

Nieuw in het assortiment: THISION® L PLUS & TRIGON® L PLUS

ELCO THISION® L PLUS en TRIGON® L PLUS , 6 wandhangende en 6 vloerstaande hoogvermogen verwarmingstoestellen. Vermogensrange 70-200kW, in cascade tot 1.6MW. Deze nieuwe generatie  verwarmingstoestellen kenmerken zich door krachtige prestaties, flexibele installatiemogelijkheden en onderhoudsvriendelijke systemen. 

De compleetheid uit zich in ingebouwde ‘all-inclusive’ functies en componenten, zoals ingebouwde pompen, cascade-in-cascade systemen en cascademanagers. De compacte toestellen komen het best tot hun recht naarmate de installatieruimte kleiner wordt. 

De toestellen in het kort

THISION® L PLUS:  Krachtig en compact 

De THISION® L PLUS is de meest krachtige wandhangende ketel in zijn klasse met vermogens die variëren van 70-200kW tot 1.6MW in cascade. In cascade kent de THISION® L PLUS een lage installatiehoogte van 1.7meter. Het is mogelijk om maximaal acht toestellen in cascade te monteren. 

Bekijk de THISION L PLUS

TRIGON® L PLUS: Krachtig en flexibel 

De TRIGON® L PLUS is de meest compacte vloerstaande ketel in zijn klasse. Dankzij de lage waterinhoud behoort de TRIGON® L PLUS daarnaast ook tot de lichtste toestellen. Bij cascadeplaatsing  – in lijn dan wel rug-aan-rug tot max. 8 toestellen met een vermogen van 1.6MW – bevindt het leidingsysteem zich aan de bovenzijde met volledige toegang tot de afsluiters en aansluitingen. Met als voordeel tijdswinst bij installatie en onderhoud naast betere ergonomische werkomstandigheden. 

Bekijk de TRIGON L PLUS

Gemeenschappelijke eigenschappen

Cascade-in-cascade 

De zgn. ‘Double Engine’ typen onderscheiden zich door het interne cascade-in-cascade systeem; 2 warmtewisselaars in één toestel, die onafhankelijk van elkaar werken. Dit biedt 100% bedrijfszekerheid op het moment dat er warmtevraag is. 

Warmtewisselaar  

De THISION® L PLUS en de TRIGON® L PLUS zijn uitgerust met RVS warmtewisselaars en RVS rookgascircuits. De toestellen beschikken over de zgn. HEX3 technologie, die de wisselaar in 3 zones verdeeld. De HEX3 technologie geeft hoge rendementen en lage emissies van NOx (<24 mg/kWh) en CO-uitstoot. 

Modulatiebereik  

Met een maximaal modulatiebereik van 1:10 wordt het rendement van het toestel verbeterd: Minder in- en uitschakelmomenten, minder stilstands- en startverliezen en minder emissies bij starten. 

Service en onderhoud  

De belangrijkste toestelcomponenten zijn toegankelijk vanaf de voorzijde. Dit versnelt het onderhoudsproces en maakt inspectie eenvoudig.