Productnieuws

Nieuw: Servimat gecombineerde drukbehoudautomaat en ontgasser

De Servimat is een pompgestuurde drukbehoudautomaat met efficiënte vacuüm-sproeibuisontgassing, die in combinatie met een vuil- en slibafscheider tot 10,6% aan energie kan besparen!  

De waterkwaliteit is van zeer grote invloed op de werking van verwarmings- en koelsystemen. Wanneer er gas aanwezig is, wordt de werking van deze systemen minder efficiënt en kunnen er storingen aan installatie-onderdelen en in de systemen optreden, met als gevolg dat de efficiëntie van de energieoverdracht wordt verlaagd en het risico op corrosie wordt verhoogd. Daarom beschikt de Servimat, naast een drukbehoudfunctie, over een vacuüm sproeibuisontgassingstechniek om gas centraal uit het systeem te verwijderen. Zo zorgt de Servimat voor betrouwbaar drukbehoud en een efficiënte warmte-overdracht en verlengt deze tevens de levensduur van het verwarmings- en/of koelsysteem.  
 
De Servimat is verkrijgbaar in de volgende uitvoeringen: 
 

Artikelnummer Artikel
0GC3786 Servimat M 
0GC3787 Servimat L 

Bijbehorende Reflex basis-en volgvaten zijn verkrijgbaar van 200 t/m 5.000 liter, evenals diverse toebehoren. Het is tevens mogelijk om de Servimat onderdeel uit te laten maken van een gebouwbeheersysteem.  
 
Maak eenvoudig een berekening voor CO2-reductie en energie-efficiëntie met de Reflex-energie-efficiëntiecalculator.

In onze Servimat-brochure tref je alle ins&outs aan van de Reflex Servimat.