Productnieuws

Nieuwe Oventrop ClimaCon F thermostaten kunnen álles

Oventrop introduceert met de ClimaCon F een modulair regelsysteem dat verbluffend eenvoudig toepasbaar is bij elke warmte- en/of koudebron en elk afgiftesysteem. Een warmtepomp laten omschakelen, een cv-ketel aansturen, de airco regelen, etc. 

Vier Oventrop ClimaCon F modellen volstaan 

Met slechts vier types ClimaCon kun je in élke woning alles precies naar wens regelen. Bij een warmtepomp met rvs verdeler regel je bijvoorbeeld de temperatuur pér ruimte met in elke kamer een F 90. Ook vloerkoeling? Dan neem je F 100’s. 

De ‘slave’ ClimaCon F 100 en ‘master’ F 310 (beide 230 V of 24 V) kunnen een omschakelsignaal geven aan een omkeerbare warmtepomp. De master heeft een matrixdisplay met aanraakfuncties en is instelbaar via de ClimaCon bluetooth-app. 

De F 310 van 24 V biedt bovendien 0-10 V output en een aansluiting voor een externe temperatuursensor. 

Ook in de toekomst geen omschakelsignaal nodig? De ‘slave’ F 90 en ‘master’ F 210 (beide 230 V) regelen alléén verwarmen of alléén koelen. 

Tijdbesparende modulaire systeemoplossing 

De Oventrop ClimaCon F is eenvoudig te installeren, ook achteraf: bedrading zonder schroeven, klikmontage en snelle configuratie met iOS/Android-app via bluetooth. 

Het regelsysteem is modulair uit te breiden met elektrothermische aandrijvingen (bijv. Oventrop Aktor T 2P) en het slimme Oventrop FloorCon F 300 aansluitblok. De processor van de F 300 houdt rekening met de omgeving (zoals vloerbedekking of buitentemperatuur) en regelt de warmte/koude-vraag energiezuinig just-in-time. 

www.oventrop.nl

Bekijk het artikel

 
 
Meer weten over Oventrop?