Productnieuws

Nu bij Rensa: elektrische heaters van Winterwarm

Om volop van eigen stroomopwekking met zonnepanelen te profiteren heeft Winterwarm een eigen range elektrische luchtverwarmers ontwikkeld: de Winterwarm EH. Met een modern compact design, modulerende regeling en alle voordelen van luchtverwarming.

Specialist in luchtverwarming

Het aantal gasloze bedrijfsterreinen neemt toe alsmede de vraag naar elektrische verwarmingstoestellen. Reden voor Winterwarm om naast haar direct gasgestookte en indirect gestookte (water) luchtverwarmers ook een serie elektrische luchtverwarmers op de markt te brengen. De voordelen van luchtverwarming gelden immers ook voor elektrische luchtverwarming: snelle opwarming van de ruimte, een gelijkmatige temperatuurverdeling en geen nachtverlaging. Dit beïnvloedt het elektriciteitsverbruik positief.

Efficiënte regeling voor optimaal energiegebruik

De EH heater is beschikbaar in 5 capaciteiten van 10 tot 40 kW. Het toestel is modulerend en heeft diverse aansturingsmogelijkheden, zoals de bekende MultiTherm-thermostaat (zelfs in combinatie met gasgestookte HR of XR toestellen), een eenvoudige 230 V. ruimtethermostaat, of via ModBus. 

De MultiTherm (Comfort of Standaard) regelt het terugmoduleren van de verwarmingscapaciteit zodra de gewenste ruimtetemperatuur bijna bereikt is.  Het toestel blijft hierdoor langer in bedrijf waardoor een betere recirculatie van de warmte plaatsvindt. Alle EH types zijn voorzien van horizontale schoepen en kunnen optioneel voorzien worden van verticale schoepen.

Kenmerken

  • compact en modern design 
  • wisselaar van buiselementen
  • toestel kantelbaar 
  • 5 capaciteiten 10-40 kW
  • aansturing 1- 8 toestellen met 1 thermostaat 
  • geen piekbelasting 
  • duurzame verwarmingsoplossing in combinatie met zonnepanelen