Productnieuws

Op welke plek monteer je een elektrische radiator?

Wat is de beste plek voor het monteren van een elektrische radiator? Welke opstelling levert de zuinigste en meest comfortabele warmte-ervaring op? Dat legt Masterwatt je graag uit. 

Aan de muur onder het raam

In traditionele Nederlandse rijtjeswoningen hingen plaatradiatoren onder de ramen. De reden hiervoor was dat de radiatoren de kou van de ramen en ventilatieroosters wegnamen. 

Een tweeplaats cv-radiator gaf ongeveer 40% stralingswarmte en 60% convectie. De stralingswarmte compenseerde de kou van de muur en het raam. De warme lucht (convectie) verwarmde de instromende ventilatielucht. 

Elektrische radiatoren 

De meeste elektrische radiatoren van Masterwatt geven meer stralingswarmte dan convectie. Zo compenseren ze optimaal kou van het raam en de gevel en verwarmen ze lucht uit het raamrooster. Een elektrische radiator komt dus ook het best tot zijn recht aan de gevel onder het raam. 

Maar waar plaats je een elektrische radiator wanneer je een glazen gevel hebt? En wanneer je WTW balansventilatie hebt? In dat geval hang je het beste een verticale elektrische radiator aan de muur direct naast het glas. 

Verticale elektrische radiatoren nemen dan door middel van stralingswarmte de meest nadelige effecten van het koude raam weg. Daarnaast ervaar je de warmte van een elektrische radiator het beste wanneer je in de buurt zit tijdens inactieve momenten.  

Masterwatt hoopt je zo op weg te helpen. Om de ideale elektrische radiator én plaatsing te bepalen, kun je contact met ze opnemen. 

Bekijk het assortiment

 
 
Meer weten over Masterwatt?