Productnieuws

Oventrop Regucor maakt zonneboiler overbodig

De Oventrop Regucor WHS 500 energiebuffercentrale (A-label) is zelfs geschikt voor de verduurzaming van eengezinswoningen. Hij heeft een ingebouwd zonnestation en verzamelt energie uit zo nodig tien warmtebronnen tegelijk. 

Tien warmtebronnen tegelijk 

Als je maximaal gebruik wilt maken van hernieuwbare energie, red je het zelden met één warmtebron. Combinaties zijn de toekomst, bijv. een warmtepomp én een cv-ketel én zonnecollectoren én een cv-houtkachel. Met een Oventrop Regucor kun je nu en straks alle kanten op. 

Stopzetten saldering geen probleem 

Het is, ook achteraf, mogelijk om de Oventrop Regucor te voorzien van een thermisch element voor aansluiting op PV-panelen. Zo omzeil je straks de financiële nadelen van het stopzetten van de salderingsregeling. 

Duits fabricaat zonnecollectoren 

Het zonnestation van de Oventrop Regucor is zo flexibel dat je allerlei merken heat-pipes kunt aansluiten. Maar Oventrop OKP of OKF zonnecollectoren zijn gezien de Duitse degelijkheid en de hoge opbrengst (gemaakt voor ons klimaat) de meest duurzame keuze. 

Eenvoudig als Lego-pakket, plug-and-play 

De Oventrop Regucor is een buffer voor zonne-energie, drinkwater en verwarming. Omdat het een 3-in-1 product is, werken de diverse functies perfect samen. 

Zo zijn de componenten voor warmteopslag en -afname hydraulisch op elkaar afgestemd. Het leidingwerk zit in het vat en alles is plug-and-play met slechts één aansluiting voor de woninginstallatie. 

Ook voor twee cv-circuits 

Naast de Oventrop Regucor WHS 500 is er ook een WHS 800 en 1000. Die bieden naast tapwater desgewenst twee cv-circuits, bijv. ltv-htv of woning-bedrijfsruimte. Kijk op oventrop.nl