Productnieuws

Aquarea, de compacte krachtige warmtepomp voor nieuwe installaties en energiezuinige woningen

Aquarea, de compacte krachtige warmtepomp voor nieuwe installaties en energiezuinige woningen.

Meerdere modellen, smart control en toepasbaar in iedere woning

De lucht-waterwarmtepomp van Aquarea is ontworpen en wordt geassembleerd door Panasonic. Het is een innovatief en energiezuinig systeem dat optimaal wooncomfort biedt, zelfs bij extreem lage buitentemperaturen. Het produceert warmte voor radiatoren, vloerverwarming, ventilatorconvectoren en warm tapwater. Er zijn systemen beschikbaar van 3 tot 16kW, zodat er altijd een passende oplossing is voor elke thuissituatie.

Tot wel 80% energiebesparing

Een Aquarea-luchtwarmtepomp laat verse lucht circuleren over convectoren die zijn gevuld met koudemiddel. De opgevangen warmte wordt vervolgens automatisch overgebracht naar water, dat dan klaar is voor gebruik in het verwarmingssysteem en voor het leveren van warm tapwater.

De nieuwste technologie van Panasonic biedt een duurzaam alternatief voor traditionele verwarmingssystemen. Tot 80% van de energie die nodig is wordt aan de buitenlucht onttrokken, ook bij extreem lage temperaturen.

Helpt geld te besparen

Een kostenbesparing op energie van maar liefst €1.100 per jaar is mogelijk in vergelijking tot elektrische verwarming. De eerste investering ligt weliswaar hoger dan bij huidige verwarmingsmethodes, de onderhoudskosten zijn echter vele malen lager, waardoor de investering snel is terugverdiend. Zeker in vergelijking tot oliegestookte ketels en elektrische verwarmingen.

Minimum aan ruimte benodigd

Aquarea High Performance All-in-One verwarmt radiatoren en vloerverwarming tot een temperatuur van 55°C. Het genereert ook warm tapwater en slaat dit op in de ingebouwde, hoogwaardige, RVS tank van 185 liter. Aansluitingen zitten aan de onderzijde van de unit, zodat de ruimte erboven vrij blijft voor eventueel ander gebruik.

Voor meer informatie: panasonicproclub.com