Productnieuws

Panasonic, jouw partner voor lucht/water warmtepompen

Panasonic heeft meer dan 100 jaar ervaring met het ontwikkelen van diverse oplossingen. Panasonic denkt graag met je mee van ontwerp tot installatie van onze warmtepomp oplossingen.

Panasonic Aquarea: een breed pakket aan oplossingen

Aquarea lucht/water warmtepompen leveren zowel warm water, warmte als koeling via vloerverwarming en/of lage temperatuurradiatoren. Het assortiment biedt een breed scala aan capaciteiten die geschikt zijn voor diverse toepassingen zoals renovatie en nieuwbouw. Op het gebied van lucht/water warmtepomp technologie is Aquarea zeer efficiënt en milieuvriendelijk. Het pakket bestaat uit drie soorten warmtepompen:

  • All-in-one: een buitenunit gecombineerd met een binnenunit voor zowel verwarming en koeling als warm tapwater, met een geïntegreerde RVS tank van 185 liter.
  • Bi-bloc: een buitenunit gecombineerd met een binnenunit voor koeling en verwarming. De binnenunit kan worden gecombineerd met warmwaterboiler variërend van 150L tot 380L.
  • Mono-bloc: een buitenunit met geïntegreerde unit voor verwarming en koeling, aan te sluiten zonder F-gassen certificering. De buitenunit kan worden gecombineerd met een warmwaterboiler variërend van 150L tot 380L.

Nieuwe generatie warmtepompen

Vanaf 3kW tot 9kW zijn de bovengenoemde warmtepompen beschikbaar in de nieuwste J-generatie warmtepompen, met R32 koudemiddel (9kW tot 16 kW in R410A). De nieuwste generatie biedt naast een markt leidende COP diverse verbeteringen:

  • Plug & Play installatie met handige pre kit
  • Lage geluiddrukniveaus
  • Hoge maximale leidinglengtes
  • Lagere hoeveelheid koudemiddel
  • 75% minder impact op de opwarming van de aarde t.o.v. R410A koudemiddel

 

Aquarea Service Cloud voor installateurs

De Aquarea Service Cloud maakt het mogelijk om de warmtepomp op afstand te monitoren en te beheren. Vanaf elke locatie kunnen de instellingen van het systeem worden aangepast en inzicht worden verkregen in diverse parameters.  Verder is het mogelijk om meldingen te ontvangen bij een storing en deze direct op te lossen. Dit bespaart niet alleen tijd en geld, maar verkort ook de responstijd bij eventuele storingen.

Panasonic Academie

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van Panasonic Aquarea? Panasonic geeft regelmatig trainingen in ons trainingscentrum in ’s-Hertogenbosch. Bekijk de mogelijkheden via de Panasonic Pro Club of vraag naar de mogelijkheden bij Rensa.