Productnieuws

RAUTITAN stabil voor het transport van grotere volumes water

Systeem RAUTITAN stabil 50 + 63

Het RAUTITAN stabil systeem met alupex buis voor grote diameters wordt voornamelijk toegepast als aan- en/of  afvoerleiding naar de diverse tapwater en cv-verdeelpunten in gebouwen. Het 50 + 63 mm programma is vooral gericht op de hoogbouw waar je zowel de verdiepingsvloer als de schacht van hetzelfde leidingsysteem wil voorzien. Een belangrijke voorwaarde bij de ontwikkeling van deze buis was dat de buis een grotere capaciteit zou krijgen, zodat je met eenzelfde buitendiameter meerdere woningen van koud en warm water kunt voorzien.

De RAUTITAN stabil heeft een kunststof (PEX) binnenbuis met daaromheen een mantel van aluminium, een zogenaamde alupex buis. In het algemeen zorgt het aluminium voor de stevigheid van de buis en beperkt het de lengte-uitzetting. Bovendien vormt het aluminium een zuurstofdichte laag en dat is weer van belang bij cv-installaties om corrosie te voorkomen.

Meer water verplaatsen door dunnere wanddikte

Door de dunne wanddikte van de buis is de binnendiameter in verhouding groter en kan er meer water verplaatst worden door dezelfde buitendiameter van een andere vergelijkbare buis. Zo kun je meer woningen van koud of warm water voorzien, waardoor het rendement van de buis hoger is. We kunnen hiermee tot wel 30% meer liters per seconde vervoeren! Ook de fittingen dragen hieraan bij, want er is bij de ontwikkeling gekeken hoe het water er met zo min mogelijk weerstand doorheen kan stromen. Zo biedt REHAU een complete oplossing voor installaties voor hogere en grotere gebouwen met één en hetzelfde leidingsysteem.

Ga naar het assortiment