Productnieuws

Regeling warmtepomp luistert nauw

Bij nieuwe appartementencomplexen wordt steeds vaker gekozen voor de installatie van een warmtepomp. Het gaat om individuele systemen, zoals de Aquarea All in One, waardoor een centrale technische ruimte niet nodig is. Dat biedt voordelen voor opdrachtgevers en vastgoedontwikkelaars. In sommige gevallen is het zelfs mogelijk om met de uitgespaarde ruimte 1 of 2 extra appartementen te realiseren, die verhuurd of verkocht kunnen worden.

Goede regeling warmtepomp essentieel

Echter, in tegenstelling tot een cv-ketel, luistert de regeling van een warmtepompsysteem voor een ongestoorde en optimale werking nauw. De warmtepomp moet goed kunnen functioneren bij een relatief lage temperatuur voor verwarming en hoge temperatuur voor koeling. Een juiste aansturing en afstemming van de verschillende systeemonderdelen is daarbij essentieel. Hoe kan een installateur dat voor meerdere units, zoals bij een appartementencomplex, zo snel en efficiënt mogelijk doen?

Met behulp van de cloud

Panasonic heeft speciaal voor de Aquarea lucht-water warmtepomp-reeks de Aquarea Service Cloud ontwikkeld. De installateur krijg via dit platform op afstand toegang tot de warmtepompsystemen van klanten. Problemen kunnen daardoor sneller en in sommige gevallen zelfs volledig op afstand worden opgelost. Daarmee bespaart een installateur niet alleen tijd en geld, maar vergroot zo ook de klanttevredenheid.

De Aquarea Service Cloud biedt geavanceerde functies voor onderhoud op afstand zoals:

  • Totaaloverzicht; de status van de verbonden gebruikers is in één oogopslag als kaart of lijst in te zien.
  • Foutenlogboek; geschiedenis met logbestanden van foutmeldingen.
  • Status; volledige informatie over de huidige status van de unit met een maximum van 28 parameters.
  • Instellingen; de meeste gebruikers- en installateursinstellingen kunnen op afstand worden aangepast.
  • Statistieken; alle statistieken altijd beschikbaar en tot de laatste 7 dagen inzichtelijk. Installateurs kunnen ze aanpassen aan de hand van maximaal 73 parameters.

Bekijk het assortiment