Productnieuws

Snel, veilig maar vooral een hygiënische drinkwaterinstallatie met RAUTITAN

Sneller, slimmer, duurzamer. Uiteraard voor een betaalbare prijs en dit mag niet ten kosten gaan van de kwaliteit. De eisen die aan installatiesystemen worden gesteld worden steeds complexer. Met het installatiesysteem RAUTITAN ben je hierop voorbereid. Of het nu gaat om nieuwbouw of renovatie, ééngezinswoningen of kantoorpanden.

Altijd aan de veilige kant

Waterlekkage komt vaker voor dan men denkt. De meest voorkomende oorzaak: defecte afdichtingen en verbindingen. Met RAUTITAN reduceer je het installatie- en schaderisico aanzienlijk.

Compromisloos dicht

Met RAUTITAN creëer je een permanent dichte verbinding met buis, fitting en schuifhuls. En dat zonder O-ring.

Zekerheid op het eerste gezicht

Een eenvoudige visuele controle geeft al voor de druktest zekerheid.

De hoogste kwaliteit

Een levensduur van meer dan 50 jaar, de hoogste vernettingsgraad in PEX, corrosiebestendig, met loodvrije verbindingstechniek en conform de drinkwaterregelgeving KIWA-ATA gecertificeerd.

RAUTITAN heeft het onder de knie

Doordat de aluminium laag van de RAUTITAN stabil buis zich aan de buitenzijde van de buis bevindt is er minder risico op het knikken van de buis tijdens de verwerking. Desondanks blijft de flexibiliteit behouden.

Behoud de kwaliteit van het levensmiddel water

Om een optimale waterkwaliteit binnen een gebouw te waarborgen komt het eropaan, een drinkwaterinstallatie zo aan te leggen dat de kwaliteit van het drinkwater gegarandeerd blijft. Dat begint al bij de keuze van een goed leidingsysteem.

Kiemvrij – bevestigd door het Fraunhofer Instituut

De schuifhulsverbindingstechniek zorgt voor een kiemvrije verbinding. Het is dan ook wetenschappelijk aangetoond dat RAUTITAN een systeem is zonder dode ruimtes.

Hygiënisch geoptimaliseerd ontwerp

Naast de kiemvrije verbindingstechniek voorkomt de gladde binnenwand van de buis ook grove afzetting en helpt zo de verontreiniging in de buis te verminderen.

Alles optimaal laten stromen

Een hygiënische installatie kan gerealiseerd worden door de installatie doorstromend aan te sluiten. Wanneer doorstromende muurplaten in serie aansloten worden met aan het einde een regelmatig gebruikt tappunt zoals een toilet, stromen alle tappunten automatisch door zodra men het toilet doortrekt. Zo wordt het water in de leidingen constant ververst en wordt er minder water verbruikt.

Hygiënische lektest

Met RAUTITAN kan de lektest worden uitgevoerd niet alleen met water, maar ook met lucht of inerte gassen. Op deze manier kan de aanslag van schadelijke micro-organismen zoals bijv. legionella worden voorkomen door langdurige stagnatie van water in de leidingen tussen het testen en het in bedrijf stellen.