Productnieuws

Remeha CWH Ace zorgt voor hoge efficiëntie en groot tapwatercomfort

Een ruime hoeveelheid warm tapwater tegen zo laag mogelijke kosten. Dat was het uitgangspunt bij de ontwikkeling van de Remeha CWH Ace. Dit toestel is de doorontwikkelde versie van de toenmalige CWH. Een volledig condenserende en modulerende rvs-boiler verkrijgbaar in een 30, 60, 90 en 120 kW variant. Ten opzichte van de oude versie zijn er maar liefst 21 verbeterpunten doorgevoerd. Daarmee voldoet het toestel met zijn LowNox-branders aan de meeste strenge regelgeving, maar is het ook een zeer zuinig apparaat. 

Bij de ontwikkeling heeft Remeha heel nadrukkelijk de feedback vanuit de markt verwerkt. Door alle aansluitingen gelijk te houden, kan de vakman de bestaande CWH gemakkelijk omwisselen voor de nieuwe CWH Ace. Van de vier vermogenstypes zijn de 30 en 60 kW variant beschikbaar met één brander en één enkele integrale warmtewisselaar met een (geïntegreerde) tankcapaciteit van 200 of 300 liter. De 90 en 120 kW varianten hebben twee branders met twee integrale warmtewisselaars en een (geïntegreerde) tankcapaciteit van 300 liter. 

Bij de doorontwikkeling van het toestel stond vooral het streven naar zo laag mogelijke kosten voor de gebruiker centraal. De 21 verbeterpunten leiden daarom bijna allemaal tot een lagere Total Cost of Ownership. Om dit te realiseren, zijn minder, en tegelijk meer gangbare onderdelen gebruikt. Dit zijn de meest opvallende verbeterpunten. 

  • Doordacht ontwerp met ruim leidingwerk voor minder verkalking in de warmtewisselaar en DN32 terugslagklep. 
  • Zwenkwielen voor snelle en arbeidsvriendelijke (ver)plaatsing. 
  • Groot onderhoudsgemak door eenvoudige toegang. De 90 en 120 kW varianten zijn per warmtewisselaar te onderhouden. De boiler blijft op dat moment voor 50% in bedrijf. 
  • Ingebouwde 7-daagse tijdklokken voor meer controle over het energieverbruik. 
  • Modbus aansluiting als accessoire beschikbaar. 

Naast zuinig en lage kosten onderscheidt de CWH Ace zich ook door zijn veiligheidsvoorzieningen. Zo hebben de CWH Ace 90 kW en 120 kW een geïntegreerde beveiliging tegen rookgas- of condenswaterblokkade. Ook heeft het nieuwe toestel een geïntegreerde beveiliging tegen oververhitten en PP-rookgaspijpen inclusief temperatuursensor. De anti-legionella functie is beschikbaar en als optie heeft het toestel een sensor voor een betere controle van de tapwater installatie. 

Bekijk het assortiment

 
 
Meer weten over Remeha?