Bedrijfsnieuws

Rensa levert adiabatische koeling IntrCooll van Oxycom

Rensa levert nu de IntrCooll van Oxycom, een klimaatsysteem dat niet alleen efficiënt is, maar ook zorgt voor gezonde binnenlucht in alle seizoenen. Dit gebeurt met een uniek en natuurlijk koelproces waarbij geen HCFC-koudemiddelen aan te pas komen.

Het principe is gebaseerd op natuurlijke koeltechniek die uitgaat van verdamping van water. Het systeem kan grote hoeveelheden lucht koelen, verwarmen, verversen en filteren, met 90% energiebesparing. In tegenstelling tot de reeds bekende directe adiabatische verdampingssystemen wordt de vochtinhoud van de lucht beperkt door de unieke 2 traps koeltechniek, waardoor het comfort sterk verbetert. 

Rensa levert verschillende types IntrCooll modellen te weten 6.500 m³/h en 15.000 m³/h en IntrCooll 4Seasons. De engineers van Rensa Techniek kunnen de installateur adviseren en ondersteunen bij een projectaanvraag. Het eerste gezamenlijke project vindt plaats bij BMI-Thegon in Baak waar vijf IntrCooll units van 15.000 m³/h worden geïnstalleerd.

Alle voordelen gecombineerd in één apparaat

“Veel gebouwen hebben problemen op het gebied van luchtbeheersing. Enerzijds moet er voldoende koeling zijn om de warmtelast weg te nemen, anderzijds moet er voldoende ventilatie zijn om een gezond binnenklimaat te garanderen” aldus Hans Reinders, directeur van Oxycom Fresh Air. Met verschillende IntrCooll uitvoeringen wordt een oplossing geboden voor dit probleem.  

Over Oxycom

Oxycom in Raalte levert wereldwijd componenten aan fabrikanten van koelsystemen en luchtbehandelingskasten. Begin 2017 bracht het bedrijf het eigen koelsysteem IntrCooll op de markt. Tevens heeft Oxycom de IntrCooll 4Seasons-unit ontwikkeld, te gebruiken voor alle seizoenen. Inmiddels heeft Oxycom al 8 stuks IntrCooll 4Seasons-units succesvol geïnstalleerd.